Hronika

[ Izvor: Mediji ]

07. 12. 2021. 23:25 13

Dobili kazne zbog protesta: Moraju da plate 5.000 dinara

B. S. iz Paraćina dobio je prekršajni nalog od strane policije jer je u subotu prisustvovao protestu u tom gradu, tokom kojeg je blokirana saobraćajnica. Naime, njemu je izrečena kazna u iznosu od 5.000 dinara zbog, kako se navodi u prekršajnom nalogu, "zadržavanja na putu".

Reč je o protestu protiv Rio Tinta i zakona o referendumu i eksproprijaciji, a u subotu su blokirane ključne saobraćajnice širom Srbije. Ipak, pojedinim građanima, među kojima je i B. S., stigli su prekršajni nalozi, piše Nova.rs.

Tako je B. S. naloženo da plati kaznu u iznosu od 5.000 dinara jer se zadržavao na putu i tako onemogućio normalno odvijanje saobraćaja. Inače, proteklih dana masovno su stizali građanima prekršajni nalozi, a većina od njih nije čak ni legitimisana na protestima, pa se postavilo pitanje odakle policiji njihovi podaci.

Sa druge strane, nalozi se ekspresno dostavljaju učesnicima protesta.

Identični slučaj kao u Paraćinu, desio se i u Ljigu. Kako je na Tviteru objavio N. S. iz Ljiga, dobio je prekršajni nalog u kojoj se navodi da se 27. novembra u Karađorđevoj ulici "zadržavao na pešačkom prelazu" čime je onemogućio nesmetano odvijanje saobraćaja u trajanju od sat vreme, od 14.00 do 15.00 časova. Kao dokaz koji bi trebalo da potvrdi ove informacije navodi se policijski službenik Filip Obradović i video zapis.

Učinjen je, kako se navodi, prekršaj iz člana 333, stav 1, tačka 51 za koji se izriče novčana kazna od 5.000 dinara.

Podsetimo, u subotu su se održali protesti širom Srbije. Najveći je bio u Beogradu, a više hiljada građana je izašlo na ulice u znak protesta zbog ekoloških problema koji guše Srbiju. Novi protesti zakazani su za subotu i to je treća nedelja zaredom.

Prekršajni nalozi građanima stižu danima, a samo zastrašivanje je krenulo nekoliko dana pre protesta. Tako su od građane upozoravali da ne idu na proteste, kako ne bi snosili posledice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati