Hronika

Direktno.rs

23. 11. 2021. 18:41 18

Dijana i Šušnjić pod istragom: Ćutali dok je Elez terorisao

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP Srbije, koja je "vedrila i oblačila" policijom, i čovek od njenog najvećeg poverenja Milorad Šušnjić, kojeg je postavila za načelnika novosadske policije, prema saznanjima Direktno.rs, pod istragom su jer su navodno zataškavali prijave jednog biznismena iz Novog Sada kome je pretio Darko Elez!

Hrkalovićeva i Šušnjić su juče saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a kako su mediji preneli, njih dvoje su pod istragom zbog krivičnog dela trgovina uticajem, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina.

Bivša državna sekretarka je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kome je od 15. oktobra, a takođe je osumnjičena za trgovinu uticajem, i to u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića, nakon čega je vraćena u Okružni zatvor.

Saznanja Direktno.rs su da je Šušnjić, kao prvi čovek PU Novi Sad, pod uticajem Dijane Hrkalović ignorisao prijave koje je protiv Eleza podnosio jedan vlasnik hotela u "srpskoj Atini". Po izlasku iz zatvora u novembru 2017. godine, Novi Sad je postao Elezovo sedište, pa su se i tamošnji biznismeni našli na njegovom udaru.

Oni koji su odbijali da isplate traženi novac - reket, bili su izloženi pretnjama. Među njima je bio i vlasnik jednog novosadskog hotela, kome je Elez, prema saznanjima Direktno.rs zapretio da će "sve njegove objekte sravniti sa zemljom".

Ne znajući da Elez u to vreme ima "jača leđa" u bezbednosnim strukturama od bilo kog biznismena, obratio se novosadskoj policiji, na čijem je čelu tada bio Šušnjić. Umesto da reketaš bude priveden, prijava protiv njega je čamila u fioci čelnika novosadske policije, a bizmismen je i dalje bio izložen Elezovoj torturi.

Upravo o ovom slučaju je Direktno.rs pisao još pre deset meseci, u vreme kada su svi provladini mediji ćutali i prikrivali Elezova zlodela u Srbiji. U vreme kada je Darko Elez bio u ekstradicionom pritvoru u Srbiji i čekao da sud odluči da li će biti izručen Bosni i Hercegovini, i kada nije bilo naznaka da će nekada najmoćnija žena srpske policije završiti u pritvoru. Tek tada je Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije počeo da ispituje po čijem naređenju su te prijave držane u fiokama, i ko je odgovoran zašto se nije postupalo po njima. Tačnije, ko je štitio Eleza.

On je u međuvremenu izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine i osuđen na 15 godina zatvora zbog četiri ubistva, a SUK je, posle višemesečne istrage došao do imena njegovih zaštitnika.

Da podsetimo, Dijana Hrkalović je uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama". Za to ubistvo je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koga sada Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za pet brutalnih ubistava.

Šušnjić je na čelu novosadske policije bio do septembra prošle godine, kada ga je na tom položaju nasledio Slobodan Malešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati