Hronika

Direktno.rs

17. 11. 2021. 20:18 11

SKANDAL Bliski saradnik Hrkalovićke čuva zaštićenog svedoka protiv Belivuka!

Srđan Lazić, bivši načelnik Policijske uprave Požarevac, nakon smene i premeštanja na mesto koordinatora u Direkciji policije, raspoređen je na radno mesto koordinatora u Jedinici za zaštitu, saznaje Direktno.rs!

Ova skandalozna odluka šokirala je sve policijske službenike zaposlene u navedenoj jedinici, koja se bave zaštitom zaštićenih svedoka, između ostalog i Bojana Hrvatina koji je zaštićeni svedok u postupku protiv Belivuka.

Lazić je jedan od prvih rukovodilaca koje je Aleksandar Vulin smenio po dolasku na poziciju ministra policije umesto Nebojše Stefanovića. Tako je on sklonjen sa mesta načelnika PU Požarevac zbog bliskosti sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović, koja ga je i postavila na radno mesto načelnika u njenom gradu.

Lazića pamtimo i kao načelnika PS Palilula, u čijem mandatu je ubijena pevačica Jelena Marjanović. Svi već znaju kako mesto zločina u Borči nije bilo adekvatno obezbeđeno, pa su tragovi kompromitovani ili uništeni. i To je mnogo usporilo istragu, koja je smatrana traljavom.

U prethodnom periodu Lazić je bio predmet provera Sektora unutrašnje kontrole (SUK) zbog odobravanja dozvole za držanje i nošenje oružja ocu Marka Miljkovića (takođe uhapšenog Belivukovog partnera), kao i prirode svog odnosa sa Danetom Hrkalovićem, ocem bivše državne sekretarke MUP-a.

Najnovijim raspoređivanjem u Jedinicu za zaštitu biće na izvoru informacija između ostalog i o kretanju i bezbednosti Hrvatina - ponavljamo, koji je jedini zaštićeni svedok u postupku protiv ozloglašenog klana Miljković - Belivuk, pa uzimajući u obzir Lazićevu bliskost sa Dijanom Hrkalović, ova odluka se blago rečeno može smatrati skandaloznom, jer može dovesti u opasnost i zaštićenog svedoka.

Ali, uzmemo li u obzir šta se sve dešava u MUP-u i kako rukovodi minpuki Vulin, onda nije ni čudno ovakvo ponašanje. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati