Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 09. 2021. 15:41 0

Napadaču iz autobusa u Nemačkoj određen pritvor

Državljanin Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je juče krenuo ka Srbiji, određen je pritvor. Kako su saopštile nemačke vlasti, osumnjičeni se kod istražnog sudije branio ćutanjem.

Sudija nije isključio mogućnost da se osumnjičeni nalazi u teškom psihičkom stanju, te će biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu.

Podsetimo, policija je ranije danas otkrila detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača Lastinog autobusa kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se srpski državljanin ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvetlili šta se tačno juče događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako navode, oko 17 časova su dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na auto-putu došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je vozilo stalo u zaostavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

- U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari - saopštili su iz policije.

Iz policije su naveli da je povređenom mladiću pomoć pružena u bolnici, a da je devojka zadobila lakše telesne povrede.

- Nakon okršaja autobus je stao u zaustavnoj traci. Putnici su napustili autobus i obavestili nas o svemu, dok je osumnjičeni ostao u vozilu sa trojicom vozača - navodi se u policijskom saopštenju.

Kako je saopšteno, policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

- Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor - naveli su iz policije.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

- Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu - saopštili su iz policije.

Podsetimo, svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Mediji pišu da je za napad osumnjičen F. K., te da je u autobusu pričao kako mu je "Alah naredio da ovo uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati