Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2021. 16:29 19

Tužilaštvo: Slučaj "Palma"? Nema dokaza za podvođenje

"Za sada nema dokaza da je bilo podvođenja žena u Jagodini", saopštilo je danas Tužilaštvo u Kraljevu.

U predistražnom postupku povodom navoda o podvođenju žena u organizaciji predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme u svojstvu građana dosad je ispitano 30 osoba, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, rekli su nedavno iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Slučaj "Palma" pokrenut je nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla da žene koje imaju nameru da se zaposle u javnom sektoru u Jagodini prvo "dobiju Palmin broj telefona, pa se jave za druženje, a onda, ako se dobro druže, dobiju posao".

- Danas znam, a saznaće sada i Srbija, da je podvođenje žena, devojaka i devojčica gotovo svakodnevnica u Jagodini, privatnom gradu Dragana Markovića Palme, koji je predsednik Skupštine Jagodine i koalicioni partner Ivice Dačića i Aleksandra Vučića - rekla je Tepić na konferenciji za medije 19. aprila.

Potom je u aprilu obavestila javnost da je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma organizovao žurke na kojima su podvođene devojke i maloletnice. Na njenoj konferenciji za medije prikazan je snimak osobe koja je zaštićenog identiteta tvrdila da je svedok takvih bahanalija.

On je tvrdio da je radio u hotelu u Končarevu u kome je Marković, kako je naveo, organizovao žurke za poslovne i koalicione partnere, a na koje su dolazile devojčice čiju je starost procenio na 15-18 godina.

Dan kasnije, Dragan Marković Palma na konferenciji za novinare u zgradi opštine Jagodina demantovao je optužbe, naveo da "odgovorno tvrdi da je sve čista laž" i tražio da sve što je Tepić i svedok čija je izjava emitovana, ispitaju.

- Sam sam otišao jutros u tužilaštvo, prijavio se i očekujem da već od sutra krene istražni postupak i da se taj postupak vrlo brzo završi. Ko laže, mora da ide u zatvor - naveo je.

Usledile su javne optužbe i kontraoptužbe, razotkrivanje identiteta svedoka i krivična prijava i protiv njega, pretnje svedocima i mogućim žrtvama... ali i tvrdnje da će se svim tim optužbama baviti nadležna tužilaštva.

Premeštanje slučaja u Kraljevo

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 21. aprila predmet za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa konferencije za novinare Marinike Tepić, između ostalog i na osnovu zahteva koji je podneo Marković.

Tepić je dala iskaz u jagodinskoj policiji i tražila da slučaj bude premešten u neko drugo tužilaštvo zbog uticaja koji Marković ima u Jagodini. Ona je policiji rekla da za tvrdnje o navodnom podvođenju devojaka i žena ima još svedoka koji će dati iskaz ukoliko im bude obezbeđena zaštita.

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu je 23. aprila odlučilo da za postupanje u predmetu koji se vodi zbog navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati