Hronika

Direktno.rs

22. 08. 2021. 07:00 12

Kako su tabloidi i Vulin uništili život policajcu Stoliću

Propagandna mašinerija režima ne zna za milost, ma ko je u pitanju. Bez obzira na karijeru, uspehe ili lični integritet, ukoliko se neko nađe na njihovom nišanu, biće nemilosrdno oklevetani i krivi bez presude. Linčovani i satanizovani.

Tako je prošao i inspektor SBPOK-a Božidar Stolić. Uhapšen je 10. juna, a već 11. se našao na naslovnim stranama tabloida gde je na najmonstruozniji način oklevetan i diskreditovan.

Kao što jedan citat kaže: Ako niste pažljivi, novine će vas navesti da mrzite ljude koji su potlačeni i volite one koji ih ugnjetavaju.

Tako je prošao i inspektor Božidar Stolić. Sutradan, nakon što je uhapšen pod sumnjom da je radio sa klanom Veljka Belivuka, Stolić je već osuđen - od strane tabloida.

Na naslovnoj strani Srpskog telegrafa ovaj tada nepoznati inspektor označen je kao "Veljin taster" koji je "nameštao mafiji kolege policajce".

Ni Alo nije bio ništa manje surov u satanizaciji Stolića, za koja su novinari ovog tabloida na naslovnoj strani napisali da je "krtica iz SBPOK".

Objektiv je Stoliću posvetio celu naslovnu stranu, te je "otkrio" vezu između Vuka Jeremića i njega, za koga su rekli da je "prodavao policijske tajne kavačkom klanu" i da je "šerlučio" sa Jeremićem.

U uređenim demokratskim zemljama bi se očekivalo da bar visoki funkconeri vlasti ne presuđuju bez suda. Ali, Srbija nažalost niti je uređena, niti demokratska zemlja, pa je u satanizaciji učestvovao li ministar policije Aleksandar Vulin lično.

- Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice - istakao je tada Vulin u saopštenju koje preneo MUP.

On je ocenio je da su "zahvaljujući Stoliću", kavački i kriminalni klan oko Veljka Belivuka dobijali informacije iz policije.

- Radoja Zvicera nastavio je da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala - naveo je ministar.

Sada kada je inspektor Stolić na slobodi, a optužnica nije podignuta, postavlja se (retoričko) pitanje da li će i na koji način biti sanirana šteta koju su tabloidi i držani funkcioneri načinili ovom čoveku, a sve u svrhu senzacionalizma i jeftinih političkih poena?

Odgovor je unapred poznat...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati