Hronika

[ Izvor: Vreme ]

05. 08. 2021. 08:36 29

Otac inspektora Jovića: Moj sin je ubijen, nije umro

Vukosav Jović, otac pokojnog inspektora Dejana Jovića izjavio je danas da njegov sin nije umro, nego da je ubijen. Uzrok svih nevolja inspektora Dejana Jovića bila su njegova saznanja o saradnji države sa klanom Veljka Belivuka. Bio je velika smetnja Dijani Hrkalović i krugovima u policiji koji su pokušali da ga diskredituju proglašavajući ga saradnikom Škaljarskog klana.

Jović je za nedeljnik "Vreme" kazao da ne optužuje nikoga, ali da mu nije jasno kada je i kako Dejan oboleo od korone.

- Niko od nas u kući ni od tih ljudi s kojima se sretao nije dobio koronu. On je u bolnici imao obezbeđenje sve do dva, tri dana pred smrt. Zašto, pitam se. Tražim da se još jednom ispitaju sve okolnosti pod kojima je Dejan umro. I zbog mene i zbog svih onih koji sumnjaju u zvaničnu verziju - rekao je otac Vukosav.

On navodi da je Dejan bio u stalnom sukobu s Dijanom Hrkalović.

- To su svi znali. Ipak, ja mislim da je ona bila samo izvršitelj, a da iza progona mog sina stoji neko drugi. Niko od njegovih kolega nije stao u njegovu zaštitu. Mučno mi je da govorim o tome. Svi su se sklanjali od Dejana. Niko ga nije podržao u tom sukobu s Hrkalović - rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, sukob s Hrkalovićkom je eskalirao nakon Dejanovog odlaska na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji.

- Ne znam tačno šta je Dejan tamo video, ali neke stvari su mu bile mnogo jasnije i on nije ćutao o tome - dodao je Dejanov otac.

"Vreme" navodi da su uzrok svih nevolja, sada i posthumne rehabilitacije inspektora Jovića njegova saznanja o saradnji države s klanom Veljka Belivuka.

- On je zbog toga bio hapšen i praćen jer je bio velika smetnja Dijani Hrkalović i krugovima u policiji koji su ga proganjali i pokušali da ga diskredituju proglašavajući ga za saradnika Škaljarskog klana - piše nedeljnik.

Otac Vukosav navodi da je Dejan često dolazio kod roditelja, i da je izbegavao da govori o svom poslu.

- Kad je sve krenulo, potpuno je zaćutao. Nisam mogao da izdržim i pitao sam ga šta se dešava. Samo je kratko odgovorio: "Ništa, ništa". Ipak, jednom prilikom mi je rekao da nas možda prisluškuju. Nisam obraćao pažnju iako sam imao utisak da i mene prate - ispričao je Vukosav.

Kad je uhapšen, Dejan Jović je preko tabloida označen kao saradnik Škaljarskog klana, objavljivani su tekstovi s naslovima poput "Šef policije bio čistač Škaljaraca i na vezi sa rođacima Luke Bojovića".

Dejan Jović uhapšen je 12. decembra 2018. godine, a u pritvoru je proveo 30 dana.

Uhapšen je zbog sumnji da je počinio dva krivična dela - trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, ali je optužen samo za prvo.

Optužni predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu teretio je Jovića da je, navodno, pozvao telefonom jednog svog kolegu iz Policijske stanice Zvezdara i zamolio ga da S.S, koji je bio prijavljen za porodično nasilje, umesto hitne mere, izrekne meru upozorenja.

Jović je pravosnažno oslobođen sredinom decembra 2019. Pritvor i optužnica su, piše "Vreme", bili samo epilog proganjanja Dejana Jovića.

- Tokom 2018. godine Jović se našao na merama. Počinju da ga prate nakon što je 28. maja 2018. na Karaburmi ubijen Dragoslav Miloradović Gale, saradnik Luke Bojovića, navodno bliskog škaljarcima - navodi "Vreme".

Radeći na rasvetljavanju tog ubistva, Jović je stupio u kontakt s "operativnom vezom", osobom iz sveta kriminala, i u skladu sa propisima to je prijavio nadređenom starešini.

Međutim, ubrzo nakon toga, MUP traži, a sudija 19. juna 2018. donosi naredbu o praćenju i prisluškivanju Jovića. Nakon šest meseci, Jović nije optužen ni za jedno delo zbog kojeg je praćen i prisluškivan.

- Šta je sve inspektor Jović video u Rusiji ostaće za sada tajna. Međutim, javnost pamti da je tada objavljena fotografija na kojoj su u društvu Danila Vučića, sina Aleksandra Vučića, bili bar trojica navijača iz ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. U društvu s Danilom bili su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, Boris Karapandžić i Nemanja Srećković - podseća "Vreme".

Dejan Jović je dugo bio u sukobu sa ovom grupom i, kako je objavljivano, nekoliko puta je privodio i samog Veljka Belivuka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati