Hronika

Direktno.rs [ Izvor: KRIK ]

30. 07. 2021. 06:17 34

Belivuk, Sale Mutavi i Vučković vežbali u kasarni vojske, dokazi misteriozno nestali

Vojni sindikat Srbije podneo je početkom februara 2017. godine, krivičnu prijavu protiv brigadnog generala Zorana Veličkovića i potpukovnika Dejana Nikolića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i omogućili tada već ubijenom Aleksandru Stankoviću (Sale Mutavi) i Veljku Belivuku, kao i njima bliskom žandarmu Nenadu Vučkoviću da koriste strelište i municiju Vojske Srbije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

- Oni se sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanredno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja - naveli su u saopštenju iz ovog sindikata.

Skoro godinu dana od podnošenja ove krivične prijave, Osnovno tužilaštvo u Pančevu obustavilo je postupak, jer nije moglo da utvrdi da li su navodi sindikata tačni zbog toga što su pojedini dokazi nestali. 

- Video zapisi za period februar-jun 2016, presnimljeni su novim snimcima po automatizmu same kamere tako da nije bilo moguće pregledati sigurnosne kamere radi eventualnog utvrđenja da li su navedena lica dolazila u streljanu... Proverama navedene evidencije utvrđeno je da nije nigde evidentiran ulazak navedenih lica, mada je utvrđeno da u knjizi poslova nedostaju dve strane, list koji je evidentiran brojem 21. za dane od 10-13 jun 2016. godine - navela je tužiteljka Željka Nikolaidis u rešenju o odbacivanju prijave, uz napomenu da se „nije moglo utvrditi kada je navedeni list nestao i od strane kojeg lica, te šta je bilo upisano na ovom listu.“

Ipak, iz Vojnog sindikata su rekli da postoji veliki broj svedoka saslušanih na predlog sindikata koji su potvrdili njihove navode, ali se u dokumentu tužilaštva oni ne pominju i njihovi iskazi nisu uzeti u obzir.

- Uzimajući u obzir i izjavu Vučković Nenada, a takođe i ostale izjave ispitanih lica u svojstvu građana, nije postojalo dovoljno dokaza tj. osnova sumnje da bi se sa raspoloživim dokazima pokrenuo krivični postupak protiv prijavljenog Veličković Zorana ili nekog drugog lica, za krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti - zaključila je tužiteljka Nikolaidis.

O bliskosti Vučka, Mutavog i Belivuka javnost je saznala nakon što su navijači Partizana objavili na svom forumu fotografiju, gde se vidi Vučković kako navija zagrljen sa Stankovićem i Belivukom.

Tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da ne vidi kao problem to što pripadnik policije stoji na tribini pored osuđenog narko-dilera.

- Nije protivzakonito navijati - rekao je Stefanović.

Podsetimo, Stanković je bio osuđivani narko-diler, koji je ubijen u oktobru 2016. godine. Iako je bio pravosnažno osuđen na pet godina i deset meseci zatvora, Stanković kaznu nije izdržavao, jer mu je sud 12 puta odložio odlazak u zatvor.

U trenutku podnošenja krivične prijave, Belivuk je bio uhapšen zbog ubistva Vlastimira Miloševića, čije telo je pronađeno na šinama u Ulici Kraljice Marije. Međutim, ubrzo je i pušten zbog kontaminiranja dokaza u tom slučaju, da bi, kako je rekao, obavljao usluge za račun Aleksandra Vučića. Belivuk je uhapšen u februaru ove godine pod optužbama za više ubistava i učešće u organizovanom kriminalu. Podizanje optužnice se očekuje početkom naredne nedelje. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati