Hronika

[ Izvor: Danas ]

27. 07. 2021. 16:40 9

Advokat: Videćemo da li će Vučić i Vulin biti svedoci

Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, i još petorice optuženih za brutalna ubistva, kaže za Danas da će odluku o tome da li će predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina pozvati kao svedoke, doneti nakon podizanja optužnice i razgovora sa svojim klijentima.

Kako ističe, iz navoda optužnice zavisi koga će odbrana predložiti kao svedoke.

- Nakon podizanja optužnice, na pripremnom ročište će se u uvodnom izlaganju predložiti svedoci. U zavisnosti koga tužilaštvu predloži, odlučiću o daljim koracima. Predložiću svedoke u dogovoru sa klijentima. U ovom trenutku je najbitnije da dobijemo optužnicu, da vidimo šta se kome stavlja na teret. Tada ćemo odlučivati o svedocima - ističe Lazarević za Danas.

Prema njegovim rečima, podizanje optužnice se očekuje do kraja ove sedmice, najkasnije do 4. avgusta, a sa svojim branjenicima još uvek nije razgovarao o potencijalnim svedocima.

Lazarević ističe da će odluku o tome da li će predložiti Vučića i Vulina kao svedoke, doneti nakon što se podigne optužnica.

Osumnjičeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk u svom iskazu pred tužilaštvom naveo je da mu je "Vučić tražio različite usluge", dok je osumnjičeni Marko Miljković pričao o svojoj navodnoj vezi sa ministrom Vulinom, navodeći čak da je on izabrao kuću u Ritopeku u kojoj su, prema navodima vlasti, ubijani i masakrirani ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati