Hronika

Direktno.rs

31. 07. 2021. 08:21 20

PUJ PIKE... Gde je Kokeza i da li je platio slobodu?

Nakon što je na sva zvona obelodanjeno da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije, kao član klana Veljka Belivuka, učestvovao u pripremanju atentata na Aleksandra Vučića, kao i da je opljačkao više stotina miliona evra, javnost se pita gde je nestao Slaviša Kokeza. Kako je moguće da posle takvih teških optužbi na račun prvog čoveka srpskog fudbala, ceo slučaj klizi u zaborav, kao da se ništa nije dogodilo?!

Kokeza je krajem februara ove godine priveden na informativni razgovor u SBPOK na osnovu navoda Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac. Tom prilikom, kako su izvestili Vučićevi mediji, Kokeza je odbio poligrafsko ispitivanje, kako bi se utvrdilo da li je učestvovao u pripremanju atentata na Vučića, što je, navodno, veoma rastužilo naprednjačkog vođu.

Kokeza je pušten nakon nekoliko sati, a prorežimski mediji prosto su počeli da se utrkuju ko će obelodaniti više kriminalnih aktivnosti Kokeze, kao da nije na čelno mesto Fudbalskog saveza došao voljom Aleksandra Vučića i tu funkciju obavljao šest godina. Sam Vučić koji se razmeće svojom informisanošću, ovog puta ostao je neobavešten šta mu radi čovek kojeg je od vodiča magarca po crnogorskoj obali uzdigao do jednog od najbogatijih ljudi u Srbiji, što je potvrdio i Vladimir Đukanović.

- Policija ima čvrste i neoborive dokaze da su Dijana Hrkalović i Slaviša Kokeza aktivno sarađivali sa klanom Veljka Belivuka i da čak mogu da se tretiraju kao "istaknuti članovi klana", a Hrkalovićeva i kao jedan od mafijaških bosova, tvrde inspektori angažovani u višemesečnoj istrazi - preneo je najodaniji Vučiću tabloid Informer, koji je saopštio da je samo pitanje trenutka kada će Kokeza biti uhapšen, a što se ipak do danas nije dogodilo.

Kokezu osim za saradnju sa klanom Velje Nevolje, sumnjiče i za milionski šverc cigareta, duvana, markirane garderobe i luksuznih automobila. Sumnja se da je na ovim poslovima, u saradnji sa još nekim državnim funkcionerima, u protekle četiri godine zaradio više desetina miliona evra, te ga je Informer označio kao šefa "carinske mafije".

Nakon mesec dana besomučne kampanje, Kokeza je podneo ostavku na mesto predsednika FSS, u kojoj je, između ostalog, rekao:

- Niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu.

Ipak, pominjanje Vučića i iskazivanje lojalnosti nije poštedelo Kokezu daljih optužbi. Tako je Kurir obelodanio da je kuća u Dominikanskoj Republici u kojoj je uhapšen Nikola Vušović Džoni (30), nezvanični naslednik Veljka Belivuka, u vlasništvu Slaviše Kokeze. Takođe, Slaviša Kokeza i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović optuženi su da su napravili od Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi bazu za svoje bahanalije i sumnjive poslovne kombinacije i na tome su još i zaradili!

- Čim su Kokeza i Šurbatović doneli odluku o renoviranju Sportskog centra u Staroj Pazovi, mnogi su posumnjali da je to neka njihova kombinacija. Čitav posao vodila su njih dvojica, niko drugi iz FSS nije imao uvid u to. Na kraju su saopštili da su radovi koštali oko četiri miliona evra. Međutim, ono što je urađeno teško da je moglo da košta više od milion evra. Po FSS se šuška da je razlika u novcu završila u džepovima Kokeze, Šurbatovića i njegovih saradnika - kazao je "izvor" Informera.

Interesantno je da Informer od 12. aprila nije objavio nijedan tekst o daljim Kokezinim kriminalnim aktivnostima.

Posle svega navedenog, javnost se sada pita kako Kokeza posle ovakvih optužbi i dalje može da šeta kao slobodan čovek. Čime se to Kokeza obezbedio, ko ga čuva i da li je slobodu platio što ćutanjem, a što i novcem. Upravo onim za koji je optužen da je ukrao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati