Hronika

Direktno.rs

22. 07. 2021. 17:07 18

"TAJ MLADIĆ NIKAD NIJE OSUĐIVAN" Ovako je Vučić pričao o Aci Rošavom!

"Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan", tako je pričao Aleksandar Vučić o Aleksandru Vidojeviću, zvanom Aca Rošavi, koga je Krik uslikao u društvu Danila Vučića. Međutim, iskaz Veljka Belivuka, optuženog za najstrašnije zločine, u kom je naveo da je "Vidojević bio njegova veza sa predsednikom Srbije", baca novo svetlo na pomenutu izjavu.

Veliki potres je izazvao iskaz Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je pred tužiocem govorio o, kako je rekao, uslugama koje je od njega tražio Aleksandar Vučić.

Naveo je Belivuk u tom iskazu, koji je preneo Krik, da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "CarGo".

Međutim, jedan od najzanimljivijih detalja bio je vezan za Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, koga je prethodno Vučić branio, a koji je, kako je to rekao Belivuk, bio "njegova veza sa predsednikom Srbije".

- Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usled mog odlaska u pritvor 2016. godine. Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom "Alkatraz", ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i deo tribine navijača pod nazivom "Kimijevci", ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili - naveo je Belivuk.

Nakon nekog vremena Belivuk je, kako kaže, izgubio poverenje u Vidojevića.

- Počeli smo da sumnjamo u Rošavog da ne prenosi Šefu baš sve kako jeste, odnosno da više zasluga pripisuje sebi za neke rešene zadatke - rekao je Belivuk.

Belivuk tvrdi da se onda požalio Darku Glišiću, predsednikovom kumu i jednom od ključnih ljudi SNS-a, za koga kaže da mu je "dugogodišnji prijatelj".

- On me je pozvao na Ub kod njega, pošto je on tamo predsednik opštine. Marko Miljković (Belivukova desna ruka) i ja smo otišli tamo, imali smo jedan konstruktivan sastanak gde mi je objasnio kako se čuo sa Šefom, kako je Šef potvrdio da je Rošavi, Acko kako ga oni zovu, direktna veza, da ne treba mi da se viđamo direktno (sa Vučićem) da ne bismo ugrozili celu situaciju - rekao je u iskazu Belivuk.

E, sada, bačeno je novo svetlo na onu izjavu Aleksandra Vučića o Aci Rošavom, koji je uslikan u društvu Danila Vučića, a u kojoj ga je branio.

- Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan - rekao je svojevremeno Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati