Hronika

Direktno.rs

07. 07. 2021. 17:08 10

Novakovića šalju u zatvor: "Odmazda Vučića nakon 'linča' u Predsedništvu" (VIDEO)

Za mene je velika čast što me Vučićevo tužilaštvo goni, a Vučićev sud osuđuje, u suprotnom bih posumnjao u domete vlastitog političkog delovanja. Kao i svi diktatorski režimi, ova vlast misli da opoziciju mogu zaplašiti kažnjavanjem i represijom. Naprotiv, neće nas pokolebati nego učvrstiti u pokolenju, jer mi više ne branimo pravo na ravnopravnost, nego pravo na fizičko postojanje i slobodu - kaže za Direktno.rs potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković, koji je juče osuđen na zatvorsku kaznu od šest meseci.

Novaković je juče osuđen na kaznu zatvora od šest meseci (uslovno dve godine) za događaj koji se odigrao pre gotovo tri godine. On je tada pokušao da spreči hapšenje člana Narodne stranke i sada nije sporna sama prvostepena odluka suda već, kako kaže, to što je sudiji trebalo svega petnaest minuta da je donese.

- Sudija nije napravio procesnu grešku, može on i posle petnaest minuta da saopšti presudu. Ali je logično, nakon ovakvog procesa koji je delikatan, koji je pravno složen, da sudija posle deset, petnaest, dvadeset dana, kada izanalizira činjenice i izvedene dokaze - donese odluku. Činjenica da je petnaest minuta nakon zaključenja glavnog ročišta doneo odluku meni mnogo toga govori. Ako je on nakon 15 minuta bio spreman da sagleda sve pravne činjenice i donese osuđujuću odluku - meni je to znak da je reč o politički montiranom procesu - objašnjava Novaković.

On je ovu presudu povezao sa nedavnim događajem kada je, na poziv Aleksandra Vučića "da dođu da ga linčuju ako smeju", zajedno sa čelnicima Narodne stranke otišao u Predsedništvo Srbije, gde je došlo do žestokog verbalnog okršaja koji je pretio da preraste i u fizički obračun. Ovo je, kako Novaković kaže, "prva odmazda" predsednika Srbiije Aleksandra Vučića nakon događaja u Predsedništvu.

- Nismo nikakvi fanatici, ali od danas smo još odlučniji i spremniji na sve rizike i žrtve u borbi protiv Vučićevog režima. Smatram da je ova presuda neka vrsta egzemplarnog kažnjavanja i služi za primer da bi odvratila sve koji se usude i drznu da rade protiv ove vlasti. Neće nas odvratiti, samo će radikalizovati naše emocije i skratiti rok trajanja ove vlasti. Od umerenih protivnika, oni prave fanatizovane neprijatelje - zaključio je Novaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati