Hronika

[ Izvor: Mediji ]

10. 06. 2021. 14:39 1

Podignut optužni predlog protiv huligana iz Beton hale

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv 10 lica zbog postojanja opravdane sumnje da su dana 22. maja napravili haos u lokalima u Beton hali.

Kako je saopšteno oni su osumnjičeni da su u prostoru Beton hale u restoranu „Lafayette“ izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

- Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela, te da okrivljenima U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P. F.M., N.R. i I.Š. izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvanaest (12) meseci, a da okrivljenom V.J. izrekne kaznu zatvora u trajanju od osamnaest (18) meseci - saopštilo je tužilaštvo.

Naime, dana 22.05.2021. godine okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana, na taj način što su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i iste razbijali o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost, od kojih su neki bili povređeni sa posekotinama - saopštilo je tužilaštvo.

Neposredno nakon navedenog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu lišila slobode 109 punoletnih lica koja su pravila nerede na Savskom šetalištu, od koji je u odnosu na deset lica određeno zadržavanje od strane dežurnog zamenika javnog tužioca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo, a nakon uzimanja njihovih izjava, kao i izjava prisutnih lica - policijskih službenika i svedoka.

 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati