Hronika

Direktno.rs

21. 04. 2021. 13:16 9

BIA objavila dokumenta o smrti Vladimira Cvijana (FOTO)

Bezbednosna informativna agencija objavila je danas dokumenta o uzrocima smrti advokata Vladimira Cvijana, bivšeg pravnog savetnika i generalnog sekretara predsednika Borisa Tadića, a potom člana predsedništva SNS. Cvijan je preminuo 5. januara 2018. godine, a kao uzrok smrti navedeno je utapanje u Dunavu, a o njegovoj smrti, javnost nije bila upoznata sve do 15. marta ove godine, do objave Višeg tužilaštva u Beogradu.

Dokumenta BIA, objavljena su na zahtev advokata Ivana Ninića, i donose njihova saznanja i operativne podatke o okolnostima pod kojima je Cvijan preminuo. Advokat Ivan Ninić objavio ih je na svom Tviter nalogu.
- Nezahvalna je uloga da budem bajpas između BIA i javnosti, ali na postavljena pitanja o Cvijanu stigli su mi danas nekakvi odgovori. Odlukom Bratislava Gašića prethodno je izvršen opoziv tajnosti dokumenata koje ću objaviti. Sve je ostalo na nivou operativnih podataka i saznanja - naveo je Ninić.
Na pitanje da potvrdi da praktično nije dobio nikakve odgovore na svoja pitanja, već „frizirane" izveštaje BIA zavedene aprila meseca i navođenje da je navodno bio bolestan, Ninić je odgovorio:

- Upravo tako.Ninić je napisao da je zvaničan odgovor BIA usledio nakon procene službe da je pravi momenat da mu dostavi prateća dokumenta kako bi se umirila javnost.
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je njegovo telo pronađeno 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava.

- U konkretnom slučaju, dežurni tužilac je obavešten da je 5. januara 2018 godine na 1.164 kilometru desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko 7 metara od obale, zatečen, u tom trenutku NN muški leš - navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je nakon toga naložena obdukcija, zajedno sa toksikološkom analizom, kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti.
Tužilaštvo je napomenulo da je nakon dostavljanja izveštaja policije i obdukcionog zapisnika sa toksikološkim analizama utvrđeno da je u pitanju Vladimir Cvijan, rođen 1976. godine, koji je preminuo "usled utopljavanja".

- Na telu pokojnog nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, a iz rezultata toksikološkiih analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo. Kako nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela, predmet je arhiviran 2018. godine - preciziralo je tužilaštvo.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati