Hronika

[ Izvor: Kosovo online ]

18. 04. 2021. 17:23 10

Kancelarija za KiM: Privedena Tamara Grujić! A šta kaže voditeljka?

Pripadnici kosovske policije priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja realizuje emisiju "S Tamarom u akciji", ali i članove njene ekipe, glasilo je saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenog direktora Petra Petkovića. Nakon toga se oglasila i sama voditeljka, koja je istakla da je policija nju i njenu ekipu greškom privela.

- Imali smo manju neprijatnost, pošto nas je policija greškom privela, ali je važno da je sada sve u redu i da možemo da nastavimo da snimamo naše emisije - rekla je Tamara Grujić.

Inače, nešto ranije voditeljka je istakla:

- Nisu nas priveli. Ništa se nije dogodilo, mi smo na gradilištu u selu Prilužje, neko je pogrešno preneo - rekla je Tamara Grujić za beogradske medije.

Da podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao da "Tamaru i članove njenog tima policija već nekoliko sati drži u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije", što je preneo portal Kosovo online.

Kancelarija za KiM: Nastavak šikaniranja novinara iz centralne Srbije

Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji. U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju. Međutim, policija ih je tom prilikom privela, istakla je ova institucija.

- Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika. Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja - navodi Petković i zaključuje:

- Zahtevam da Tamara i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omogući da nesmetano rade svoj plemeniti posao. O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja. Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao - zaključuje u saopštenju Petar Petković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati