Hronika

Direktno.rs

23. 03. 2021. 14:07 51

Ovde je i na ovakav način sahranjen Vladimir Cvijan (FOTO)

Advokat Vladimir Cvijan, za čiju je smrt Srbija saznala tek pre nekoliko dana, kremiran je i sahranjen 19. januara 2018. godine, na groblju Lešće. Na mestu gde je urna sa njegovim ostacima, stoji samo ime.

- Vladimir Cvijan život je okončao pod velom tajne. Kremiran je i sahranjen 19. 1. 2018. godine, na groblju Lešće. Na mestu gde je urna sa njegovim ostacima, stoji samo ime - napisao je osnivač pokreta "Vera, ljubav i nada" Nemanja Šarović.

Mesto gde je sahranjen nekadašnji saradnik Borisa Tadića i Aleksandra Vučića bilo je misterija, baš kao i njegova smrt.

Tragom informacije koju je zvanično saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, da je Vladimir Cvijan preminuo 5. januara 2018. godine i to usled utapanja, pošto je njegovo telo pronađeno u Dunavu u Beogradu, pitanje gde je sahranjen Vladimir Cvijan postavljeno je JKP "Pogrebne usluge" u čijoj nadležnosti se nalazi 10 beogradskih počivališta, ali je poručeno da taj odgovor mora da da porodica.

Zatim je otkriveno da je Cvijan kremiran 19. januara iste godine, a zahtev za kremaciju potpisao je Cvijanov otac Mirko Cvijan, inače profesor Biološkog fakulteta.

Kako je preminuo advokat Vladimir Cvijan i zašto se za njegovu smrt nije ranije znalo, iza koga je dugogodišnja karijera, trag se gubi 2014. godine, kada je nestao iz javnog života Srbije, i dalje je nepoznanica. Spekulisalo se da je neko vreme boravio u Americi, a takva saznanja imala je i njegova bivša supruga.

Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati