Hronika

[ Izvor: Mediji ]

04. 03. 2021. 16:12 2

Kuzman ide u zatvor: Osuđen član Belivukovog klana

Osumnjičeni pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka Nišlija Marko Andrić zvani Kuzman priznao je krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja i sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu zaključio sporazum koji je pritvatio sud i potvrdio presudom.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, Osnovni sud u Nišu osudio je Andrića na godinu i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, naveo je sud, a prenose beogradski mediji.

Istog dana, 4. februara, kada je uhapšen Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe, Andrić je uhapšen u Nišu zbog pomenutog pištolja koji je pronađen u pretresu njegovog stana.

Nakon potvrde sporazuma sa tužilaštvom Andriću je ukinut pritvor u Nišu, ali mu je aktiviran pritvor po rešenju Specijalnog suda u Beogradu od 6. februara, kao članu Belivukove ekipe, protiv koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za najteža krivična dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Andrić se tereti da je pripanik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se zajedno sa njima tereti i da je izvršio jedno teško ubistvo.

Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Nekoliko dana nakon hapšenja osumnjičenih objavljeni su snimci telefonskog razgvora u kojem Andrić čita poruke Veljka Belivuka sa "skremblovanog" telefona, što je potvrdio i načelnik Urpave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla".

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri". Ljepoja je jedna od žrtava za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Belivuk, Miljkovići i njegova ekipa. Osumnjičeni su i za ubistva Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati