Hronika

Direktno.rs

03. 03. 2021. 12:25 3

Ako Snajper kontroliše navijače, ko kontroliše Snajpera?

Samo nekoliko dana nakon što smo javno upozorili na katastrofalnu bezbednosnu situaciju u Novom Sadu, dok je SNS negirao probleme tvrdnjom da je Novi Sad “u potpunosti bezbedan grad - pokazalo se sasvim suprotno. Šest maloletnika i jedan osamnaestegodišnjak iz autobusa gradskog prevoza izvukli su šesnaestogodišnjeg dečaka i potom ga tukli u garaži u petrovaradinskom Bloku 8. Dečaka su nasilnički udarali desetak minuta čak i kada je ležao na podu - stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Pismo prenosimo u celosti:

- Koliko je naš grad “u potpunosti bezbedan” oslikava i slučaj brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22), 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona FK Vojvodina u Novom Sadu.

Kako navodi Nova.rs, iza napada stoje "navijači" FK Vojvodine, koje kontroliše "čuveni", Slobodan Milutinović zvani Snajper, koga su nekoliko puta pokušali da ubiju i koji je dobro poznat pravosudnim organima, a odnedavno je član uprave FK Vojvodine.

U zapisniku prijave opisana je brutalnost napada koji se dešavaju u našem gradu. “Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest”.

Svaka odgovorna vlast ozbiljno bi pristupila ovakvoj eskalaciji nasilja u društvu dok još nije kasno. Međutim, naprednjačka vlast u tome ne vidi nikakav problem, negira sve i ne namerava da se njime ozbiljno bavi. Naprotiv, narativ koji koriste raspiruje nasilje i daje” vetar u leđa” batinašima sa kojima su povezani i za čije postojanje i nekažnjavanje su direktno odgovorni.

Predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu dr Danijela Grujić poručuje:

- Upozoravali smo javnost na odgovornost gradske vlasti za stanje nesigurnosti na ulicama Novog Sada, pozivali smo gradonačelnika da se oglasi povodom neprimerenih odnosa sa licima iz kriminogenih sfera i nije prošlo mnogo vremena, a ta lica su se oglasila sama. Još nasilnija i obesnija, jer očigledno uživaju zaštitu i podršku čelnika gradske vlasti - stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde, Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati