Hronika

Direktno.rs

27. 02. 2021. 07:15 11

Acu Bosanca u SBPOK priveli sa lisicama, posle par sati izašao kao oslobodilac

Na sve liči, osim na to da je beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković (47), na informativni razgovor u istrazi finansijskih tokova kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, odveden kao građanin i u kom svojstvu je, bar kako kažu nadležni, saslušan!

Kajmakoviću, beogradskoj čaršiji poznatom i kao Aca Bosanac, sudeći po fotografijama koje je objavio MUP Srbije, u utorak su specijalci upali u njegov restoran u Novom Beogradu, oborili ga na pod i stavili mu lisice i nakon toga odveli na saslušanje u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Odmah posle njegovog odvođenja, brojni režimski mediji su objavili da je on uhapšen, da bi nekoliko sati nakon toga izašao sam iz prostrorija SBPOK-a.

To njegovo puštanje unelo je dodatnu zavrzlamu da li je bio uhapšen ili ne, a agencija Tanjug prenela je da im je u Tužilaštvu za organizovani kriminal rečeno da je on "saslušan kao građanin" i to u "okviru pred istražnog postupka u kome se ispitiju finansijski tokovi kriminalnih aktivnosti organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića". Taj predistražni postupak se, kako je rečeno ovoj agenciji, vodi paralelno sa istragom protiv organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

Upravo ti navodi unose i nedoumicu u to zašto je, ako je saslušavan kao građanin, u SBPOK odveden sa lisicama na rukama. U takvim slučajevima obično se građaninu uruči poziv, i tačno vreme i mesto gde da se pojavi da da izjavu, ili pak mogu recimo dvojica policajaca da mu priđu na ulici i zamole ga da pođu sa njima. Bez ikakve buke. Sve ono što ovde nije urađeno i što unosu sumnju da je Kajmaković u prvom momentu bio osumnjičen.

Moguće je da je tokom informativnog razgovora razotkrio neke stvari i ponudio dokaze o finansijskim tokovima ne samo članova krimi-grupe Velje Nevolje, već i njihovih saradnika iz sistema, pa mu "promenio status", postao građanin i posle saslušanja otišao kući.

A njegova izjava sa saslušanja koja se pojavila u provladinim medjima, pominjanje ne samo Belivuka, već i bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, njegovog kuma Aleksandra Papića, nekadašnje državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović i još aktuelnog predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, ukazuje na to da je imao materijala za "promenu statusa".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati