Hronika

M. T.

26. 02. 2021. 14:11 8

Ko je Sandokan i otkud on u priči "Kasina - Aca Bosanac - Velja Nevolja - Keljmendi"

U nepunih nedelju dana privođeni su Aleksandar Kajmaković, kao i svedok u istrazi pranja para kriminalne grupe Veljka Belivuka i Naser Keljmendi, osuđen za trgovinu drogom, a obojica su na posredan način povezani sa Šapčaninom Milanom Ostojićem, zvanim Sandokan, koji je kao član "šabačke kriminalne grupe" pravosnažno osuđen na deceniju zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Siniše Kromeka.

Ostojića je ne tako davno bivši gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović pominjao kao organizatora kampanje i aktivnosti Srpske napredne stranke u gradu na Savi, što su iz vladajuće partije demantovali, navodeći da on nije ni njihov član.

I dok je Ostojićeva politička uloga i dalje diskutabilna, ona savetodavna nije, jer je prema pisanju provladinih medija, upravo on procenio da Kajmaković treba da da Velji Nevolji jedan lokal za obezbeđenje.

U istrazi pranja para kriminalne grupe Velje Nevolje, poznati beogradski ugostitelji Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, prema pisanju režimskih medija, ispričao je da se, nakon što je Dijana Hrkalović smenjena sa mesta državne sekretarke MUP-a obratio za savet rođaku svoje supruge - Milanu Ostojiću Sandokanu. I Sandokan je, bar prema njegovoj tvrdnji, procenio da Velji Nevolji treba dati jedan lokal za obezbeđenje, i u leto 2020. (u jeku koronakrize) izbor je pao na "Kasinu".

Samo pet dana pre nego što je u provladinim medijima osvanulo Sandokanovo ime, u Loznici je, takođe na informativni razgovor, odveden Naser Keljmendi, Pećanac koga je svojevremeno na "crnu listu" stavio i američki Stejt department i to kao jednog od najvećih narko-bosova na Balkanu. Sa Keljmdendijevim klanom je, prema pisanju istraživačkih portala, sarađivala šabačka kriminalna grupa.

Imena obojice su se nalazila u optužnici za ubistvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007, ali kosovsko tužilaštvo (jer je proces bio u Prištini nakon Kemljendijevog hapšenja na Kosovu i Metohiji) nije uspelo da dokaže svoje navode, pa su oslobođeni krivice za taj zločin.

Keljmendi je sada, kao čovek za kojim nije raspisana poternica, došao u Loznicu, a istražitelji bi trebalo da utvrde da li je ta poseta bila isključivo iz emotivnih razloga ili je trebalo da se poseti i stare poznanike, među kojima je i Sandokan.

Za Ostojića je zanimljivo i to da je prvostepeno pred Specijalnim sudom 2013. godine, u postupku protiv "šabačke grupe" bio osuđen na dve decenije zatvora i to kao organizator.

U decembru 2015. međutim Apelacioni sud mu je kaznu prepolovio, i osudio ga samo za podstrekavanje na ubistvo Siniše Kromeka, a oslobodio za podstrekavanje na još jedno ubistvo, zločinačko udruživanje i trgovinu drogom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati