Hronika

[ Izvor: Krik ]

05. 02. 2021. 11:51 11

"DAVAO NOVAC, DOGOVARAO SE SA TUŽILAŠTVOM": Velji Nevolji se gledalo često kroz prste

Kriminalno-navijačka grupa "Janjičari", koju je Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja preuzeo kada je ubijen Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, okupljala je bivše navijače drugih klubova koji su preuzeli prevlast na Partizanovoj južnoj tribini. Članovi grupe godinama su obezbeđivali beogradske klubove i splavove, čuvali upravu Partizana, prodavali drogu i učestvovali u brojnim nasilnim incidentima, tučama, pucnjavama i pokušajima ubistva - pisao je Krik pre tri godine.

Tokom preuzimanja tribine i sukoba sa drugim grupama u decembru 2013. godine demolirali su kafić „Holivud“ na Karaburmi u vlasništvu vođe suparničke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića. Policija je uhapsila počinioce, među njima i Belivuka, pisao je Krik

Krivičnu prijavu protiv njega u ovom slučaju, međutim, tužilaštvo je odbacilo jer je uplatio 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Za Belivuka šira javnost je čula krajem aprila 2016. godine kada je učestvovao u prebijanju članova obezbeđenja direktora kluba Miloša Vazure na parkingu ispred Partizanovog stadiona.

Zbog toga je sa još jednim članom grupe uhapšen i optužen. Tuči je prisustvovao i Stanković, ali protiv njega tužilaštvo tada nije podnelo prijavu.

Belivuk je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela i dobio godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora. Na sudu nije negirao da je učestvovao u prebijanju i rekao je da je bio isprovociran.

U oktobru 2007. Belivuk je napao dvojicu mladića ispred splava „Blejvoč“ gde je radio kao šef obezbeđenja. Godinu dana kasnije optužen je za teško ubistvo u pokušaju. Svedoci su tokom postupka menjali iskaz, pa je u septembru 2015. optužnica izmenjena - umesto za pokušaj ubistva, Belivuku se na teret stavljalo nanošenje teških telesnih povreda. Osuđen je na pet meseci i 15 dana zatvora. U martu 2016. godine ovu odluku je potvrdio i Apelacioni sud.

U februaru 2017. godine Vojni sindikat je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je Stankoviću i Belivuku omogućeno da zajedno sa žandarmom Nenadom Vučkovićem koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije. Međutim, i ta krivična prijava je odbačena.

Tada je navedeno da je tokom 2015. i 2016. godine falsifikovana službena evidencija i da su time brigadni general i potpukovnik nezakonito pribavili više od milion dinara. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati