Hronika

[ Izvor: Blic ]

19. 01. 2021. 17:21 0

Isplivali novi detalji: Aleksić napastvovao učenice od 2008.

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik školice glume koji je osumnjičen za silovanje ili polno uznemiravanja svojih učenica, tereti se da je u periodu od 2008. do 2020. godine seksualno zlostavljao šest devojaka. Sve one su ga prijavile policiji.

Prvi slučaj se navodno dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića jasno se može podeliti u dva dela: od 2008. do 2013. i posle 2018. godine. S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih pet godina, od 2013. do 2018, a osnovano se sumnja da je bilo još napastvovanih devojaka, policija je pozvala sve žrtve da se jave u prostorije Policijske uprave za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Aleksić se tereti za osam pojedinačnih silovanja svojih učenica - neke od njih je navodno silovao više puta - dok je čak sedam puta, kako se osnovano sumnja, izvršio krivično delo polnog uznemiravanja. Zakon definiše polno uznemiravanje kao svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Mika Aleksić se krivičnom prijavom tereti da je devojke, dok su bile maloletne, obljubio uz pretnju, a osnovano se sumnja da je prvu žrtvu seksualno zlostavljao još 2008. godine.

- Osumnjičen je da je godinu dana kasnije seksualno zlostavljao još jednu devojku. Sledeća žrtva koja ga je prijavila navela je da ju je u periodu od 2012. do 2013. godine napastvovao čak četiri puta. Isto toliko puta je, navodno, 2013. godine zlostavljao još jednu devojku - kaže izvor dobro upoznat sa slučajem.

Da li je u periodu od 2013. do 2018. godine bilo još žrtava u ovom trenutku nije poznato, jer ga do sada još ni jedna devojka nije prijavila za taj period.

Kako piše Blic, peta i šesta devojka su prijavile da ih je Aleksić napastovao od 2018. do 2020. godine.

- Devojka koja je nastavnika glume prijavila da je trpela zlostavljanje u periodu od 2018. do 2019. godine navela je da ju je Aleksić zlostavljao čak četiri puta. A tokom 2020. godine je, navodno, našao novu žrtvu, koja je navela da je kroz pakao prošla samo jednom - objašnjava sagovornik.

Aleksić je u ponedeljak popodne saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je izneo svoju odbranu. On je pred tužiocem negirao sve prijave za silovanje i nedozvoljene polne radnje, ističući da "ništa nije tačno".

- Rekao je i da ne zna zašto su ga devojke prijavile - kazao je izvor.

Posle saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudu da mu odredi pritvor do 30 dana, što je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu usvojio. Aleksiću je pritvor određen po tri osnova: da ne bi uticao na svedoke, zbog bojazni da ne ponovi delo, kao i zbog težine dela za koje se tereti. Zaprećena kazna zatvora u njegovom slučaju veća je od 10 godina, odnosno maskimalno iznosi 15 godina za krivično delo silovanja.

Podsetimo, ovaj težak slučaj dospeo je u javnost kada je naša mlada glumica Milena Radulović u ispovesti objavila da ju je Miroslav Aleksić silovao kada je imala 17 godina i da se to ponavljalo više puta,da bi se zatim oglasila i Iva Ilinčić.

Aleksića je prijavilo šest devojaka za ukupno osam silovanja i pet slučajeva polnog uznemiravanja

2008. - jedno delo
2009. - jedno delo
2012. - 2013. - četiri dela
2013. - četiri dela
2018. -2019. - četiri dela
2020. - jedno delo

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati