Hronika

S. M.

14. 01. 2021. 11:11 16

Pohapšeni gradski čelnici u Surdulici

Već duže vreme traje rat u Surdulici između čelnika Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, mesecima unazad se pristalice vladajućih stranaka prepucavaju, optužuju, a u ovaj rat su se uključili i režimski tabloidi koji su iznosili afere Novice Tončeva, perjanice SPS-a. Sada je taj rat podignut na viši nivo, budući da je u ovom gradu na jugu Srbije došlo i do hapšenja gradskih funkcionera.

Kako saznaje Direktno.rs, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije iz Niša uhapsili su jutros u Surdulici više lica, među kojima su načelnici opštine Surduica zbog malverzacija i pranja novca u vezi sa IPA projektima koji su godinama unazad rađen između te i jedne bugarske opštine.

Uhapšeni su načelnici M. S., D. S., S. M. i O.V.

Hapšenje načelnika opštine Surdulica je potvrdilo i Više javno tužilaštvo, koje se tim povodom oglasilo saopštenjem, čiju Vam sadržinu prenosimo:

"Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u saradnji sa policijskim službenicima Odeljenja za borbu protiv korupcije, dana 14.01.2021. godine lišene su slobode M.S., D.S., S.M. i O.V., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba sa javnom nabavkom iz čl. 228 st. 2 u vezi st. 1 KZ, u saizvršilaštvu.

Postoji osnov sumnje da su tokom 2014. godine, M.S., kao predsednik i D.S., S.M., O.V., kao članovi komisije za javnu nabavku radi rekonstrukcije Informacionog centra za zaštitu životne sredine na Vlasini, prihvatile ponudu sa najvišom ponuđenom cenom a nezakonito odbile najpovoljniju ponudu, zbog čega je fondu Evropske unije vraćen iznos od 28.769,55 evra na teret budžeta Opštine Surdulica.

Takođe, sumnja se da je M.S., u svojstvu koordinatora projekta Evropske unije "Zeleno pogranično područje - investicija u prirodu", izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 1 KZ, tako što upravljačkom telu projekta nije prijavila da se objekat izgrađen u saradnji sa R. Bugarskom ne koristi u skladu sa namenom već u komercijalne svrhe, te je dodatnih 17.693,27 evra vraćeno fondu Evropske unije, a na teret budžeta Opštine Surdulica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušane u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu", navodi se u saopštenju.

Direktno.rs je nakon hapšenja gradskih načelnika kontaktirao Gradsku upravu opštine Surdulica, između ostalih i Novicu Tončeva, međutim na naše pozive i poruke nije bilo odgovora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati