Hronika

Direktno.rs

06. 12. 2020. 18:11 3

Dr Račić: Opet bušenje guma, sad i nacistički grafiti (FOTO)

Profesor doktor Alek Račić, koji je pre nekoliko dana u intervjuu za Direktno.rs kazao da su izbušene gume na njegovom i na automobilu njegove supruge, a sve zbog kako sumnja, njegovih nastupa u medijima u vezi sa farmakomafijom, ponovo je na meti kriminalaca. Gume su već drugi put izbušene na vozilu njegove supruge, a ovog puta na zidu njene kuće u Borči osvanuli su nacistički natpisi.

- Počinioci koji to rade, buše gume tako da ih ne snimi kamera. Kao da poznaju teren i znaju gde je video nadzor. Ponovo su izbušili gume na autu moje supruge. Moj ovog puta nisu dirali, pošto sam ga parkirao malo dalje usled nedostatka parking mesta - kazao je dr Račić za Direktno.rs.

Počinioci su ovog puta otišli korak dalje. Osim bušenja guma ispred zgrade na Vračaru gde doktor živi sa suprugom i porodicom, ispisali su grafite "Jugend area", karakteristične za Hitlerove paravojne jedinice.

- U tom kraju ima oko 80 kuća. Druge su netaknute, samo na zidu kuće koja je mojoj ženi ostala u nasledstvu ispisan je grafit. Ja se zalažem za podizanje spomen-obeležja za Srbe i Jevreje koji su stradali u Jasenovcu. Već 10 godina pričam o tome. Međutim, po mom mišljenju to je čisto spinovanje, odnosno pokušaj da se prikaže kako su mene nacisti napali, što nema veze s mozgom. Nikakvih problema do sada nisam imao zbog svojih antifašističkih aktivnosti i baš će sada neko zbog toga da maltretira suprugu i mene i ostavlja ovakve grafite - dodao je on.

Istraga je otvorena, a zanimljivo je to da se ovakvi ispadi dešavaju u noćnim satima. Pošto dr Račić i njegova porodica nemaju neprijatelje i ne sumnjaju ni na koga konkretno, on je ubeđen da sve ovo ima veze sa njegovim stavovima o medicinskoj i farmaceutskoj mafiji.

- Osim što govorim o koroni i posledicama bombardovanja, pozivam i na ispunjenje predizbornih obećanja Aleksandra Vučića još iz 2012. da se pohapsi zdravstvena mafija. Sto posto je to u pitanju, jer drugi razlog zaista ne vidim. Nisam ni znao za tolike afere u zdravstvu dok ih on sam nije obelodanio tokom predizborne kampanje - rekao je dr Račić nedavno za naš portal.

I dalje ostaje pri tvrdnjama da ovakve otvorene pretnje verovatno imaju veze sa njegovim izjavama u medijima. Očekuje da će policija odraditi posao kako dolikuje i pronaći počinioce i zahvaljuje se svim medijima i građanima koji mu pružaju podršku u ovim trenucima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati