Hronika

Direktno.rs

25. 11. 2020. 10:11 17

Dok drumski razbojnik vara građane, POLICIJA ĆUTI

Prevarant hara auto-putem! Javljanje čitaoca našem portalu otkrilo je vrh ledenog brega! Prevareni šalju podatke, ali policiju to, očigledno ne zanima! Svedočenje našeg čitaoca od pre par dana bilo je inicijalna kapisla za talas prevarenih od strane drumskog razbojnika iz svih delova zemlje!

Naime, jedan naš čitalac je želeo da pomogne posetiocima Direktno.rs da izbegnu prevaru drumskog pirata koji dobrim automobilima krstari auto-putem Niš - Subotica i zloupotrebljavajući dobronamernost drugih putnika i želju da pomognu čoveku u nevolji od, očigledno, stotina ljudi uzima desetine evra sa jasnom namerom da ih nikada ne vrati.

"Velja Pečenjara" kako se predstavlja ovaj prevarant je čovek krupne građe, proćelav, star oko 65 godina. Žrtvama prilazi kolima, NIKADA NE izlazeći iz njih, sa pričom da je dobrostojeći preduzetnik ili vlasnik pečenjare i da je zaboravio novčanik, te da će im, ukoliko mu pozajme 50 evra u kešu, sutra vratiti novac i pokloniti "vruće pečeno jagnje". Neki iz vaspitanja, kulture i urođene dobronamernosti daju novac. Neki to čine iz halapljivosti, zbog obećanog jagnjeta.

"Velja" uzima novac, čak uzima i njihov broj telefona, pa ih "cimne", da bi "on upamtio njihov, a oni imali njegov broj". I onda se izgubi, uz obavezno slanje poljupca rukom, u skupocenom automobilu, ostavljajući ih još kratko uverene da su učinili dobro delo, ali ih sumnja sustiže vrlo brzo, u narednim danima dokazujući se kao opravdana. "Velja" se uvek uredno javlja na telefon, nerazgovetno govori i obećava da "ujutro uplaćuje novac" ili čak "batice, samo reci gde si, donosim ti pare i jagnje". I naravno, tako u nedogled, dok oštećeni ne odustanu shvatajući da su izigrani, ali i da je to samo "nekoliko desetina evra".

Krivični zakonik Republike Srbije u svom 208. članu, stav 1 kaže jasno: Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Kada pročitate ovaj član KZ onda su još aktuelnija pitanja koja nam stižu masovno ovih dana:

Zašto policija ne stane na put ovom prevarantu koji divlja najopterećenijim putnim pravcem u Srbiji?
Otkud "Velji" svi skupoceni automobili u kojima je varao ljude? Svedoci navode BMW X5, Mercedes, Ford, Passat…
Zašto policija ne proveri kome pripada vozilo tablica BG 4** BK čiju sliku smo objavili ili telefon broj 0661***623 koji nam je prijavio i čitalac koji nam se javio i još mnogo njih na društvenim mrežama?
Da li je „Velja“ u vezi sa nekim iz policije?

Vreme prolazi, od prvog članka i talasa javljanja oštećenih je proteklo tek tri dana, a nikoga iz bezbednosti ne zanima da zaštiti građane naše države. Zašto se niko nije službeno obratio našoj redakciji da bi dobio sve podatke koje su nam javili i dokumentovali čitaoci? Da li je policija u našoj državi zauzeta naplaćivanjem kazni za parkiranje i punjenjem budžeta ili je tu da bi služila i zaštitila i naše i strane državljane koji su na meti "Velje"?

Poštovani čitaoci, prvi članak smo posvetili raskrinkavanju prevare na auto - putu, nadajući se brzoj reakciji države. Ovom prilikom, dok još očekujemo da se policija pokrene i svojim aparatom u trenutku prekine karijeru 65-godišnjeg prevaranta, apelujemo na Vas iz solidarnosti: Podelite ovaj članak kao upozorenje prijateljima, rođacima, poznanicima i svima koji bi se mogli naći na udaru prevaranta na auto - putu.

U nadi da će nas snage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije demantovati, sa tugom zaključujemo da smo prepušteni samoodbrani na auto - putu koji je žila kucavica saobraćaja u našoj državi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati