Hronika

[ Izvor: Beta ]

14. 10. 2020. 08:11 2

Sud danas izriče presudu Anđusu, optuženom za iznudu

Viši sud u Beogradu zakazao je za danas u 12 sati (Palata pravde) izricanje presude sportskom novinaru i televizijskom voditelju Dejanu Anđusu, optuženom da je od biznismena Milojice Markovića pokušao da iznudi 30.000 evra. Anđus je uhapšen 30. juna 2017. godine a policija je objavila snimke na kojima od oštećenog preuzima koverat sa novcem.

Novinar je u više navrata isticao da mu je cela afera nameštena iz političkih razloga. Anđus je u završnoj reči na suđenju rekao da je reč o političkoj montaži iza koje stoji sam vrh države, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Anđus je tvrdio da je sa Vučićem bio prijatelj gotovo 30 godina, ali da je odlučeno da on bude politički likvidiran nakon što je u svojim emisijama počeo da kritikuje vlast.

- Ja sam sa Vučićem bio prijatelj 30 godina, on prvi zna da ja posebno prezirem Srpsku naprednu stranku i da su sve moralne nakaze prešle 2012. godine u tu stranku. Očekujem oslobađajuću presudu. Ukoliko se desi nepravda, biću prinuđen da izađem u javnost i ispričam sve detalje ove farse - rekao je Anđus, a preneo portal Nova s.

On je odbacio tvrdnje da je od Markovića pokušao da iznudi novac, rekavši da mu je on dugovao novac i da je sam inicirao vraćanje para. Tužilaštvo je ocenilo da je u sudskom postupku dokazalo da je Anđus počinio krivično delo za koje je optužen. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati