Hronika

[ Izvor: 021.rs ]

25. 09. 2020. 09:46 9

Obustavljen istražni postupak u slučaju brutalnog prebijanja u Novom Sadu

Obustavljen je istražni postupak protiv optuženih za brutalno prebijanje dvadesetosmogodišnjeg M. M, u Jevrejskoj ulici, 24. avgusta, jer su advokati optuženih tražili izuzeće tužilaca.

Zahtev za izuzeće zamenika Višeg, Apelacionog i Republičkog javnog tužioca podneo je advokat Dejan Bugarski koji brani prvookrivljenog Ivana Kontića (30) iz Nikšića, koji je u bekstvu. Izuzeće su tražili i advokati Goran Karadarević, Petar Cvetković, Gvozden Grgur, koji brane pritvorene O. L. (30) iz Novog Sada, osumnjičenog za učestvovanje u tuči, i L. V. (38), osumnjičenog da je pomogao učiniocu nakon počinjenog krivičnog dela, piše 021.rs.
Grgur je naveo za Dnevnik da razloga za izuzeće tužilaca ima više i da ne bi želeo da detaljiše, ali da svakako smatra da se radi o kršenju prava na odbranu i prava na pravično suđenje. Slično je rekao i advokat Karadarević, rekavši da je izuzeća tražio zbog sumnje u pristrasnost.

- Ovo krivično delo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva. Taj predlog podržale su i kolege sa kojima branim dvojicu osumnjičenih - izjavio je Karadarević za Novosti.

Zbog zahteva avokata u Višem tužilaštvu u četvrtak nije održano saslušanje oštećenog M. M. (28), koje je trebalo da se održi i na kome je trebalo da javnom tužiocu da izjavu o tome šta se desilo. Ni oštećeni, kao ni njegov advokat Miloš Paligović, nisu davali izjave.

Dnevnik navodi i da su saznali da se protiv oštećenog M. M. u Osnovnom javnom tužilaštvu vodi postupak zbog krivičnog dela napada na službeno lice u Novom Sadu, pri obavljanju poslova bezbednosti.

Podsetimo da je Kontić, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, u bekstvu od 12. septembra, kada je policija raspisala potragu za njim, nakon što je u javnost preko društvenih mreža dospeo video snimak brutalnog prebijanja koje se desilo ispred kladionice MaxBet u Jevrejskoj ulici. Koliko je poznato, i napadač i žrtva su radili u toj kompaniji.

Do sada je ustanovljeno da su oštećenom nanete teške telesne povrede u vidu preloma ruku i da nije odmah sarađivao s istražnim organima, jer nije dao izjavu i da je preko advokata 2. septembra podneo krivičnu prijavu.

Takođe, otkrilo se i to da su policija i tužilaštva pokazali čudnu nekoordinisanost u radu, koja je rezultirala time da je Kontić 8. septembra bio u tužilaštvu, kako bi platio kaznu zbog ranijeg dela iz 2018. godine za ugrožavanje sigurnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati