Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2020. 13:55 4

Ko je Strahinja Stojanović iz bomba džipa?

Strahinja Stojanović, koji je teško povređen u eksploziji džipa na Novom Beogradu, poznat je policiji od ranije i ima podebeo dosije. Ovo je drugi pokušaj njegove likvidacije, a bio je sumnjičen za više ubistava.

Stojanović je ranije povezivan sa ubistvom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Tokom istrage policija je došla do dvojice osumnjičenih koji bi mogli biti ili direktni izvršioci ubistva ili logistička podrška, od kojih je jedan kako je pisala Politika, bio upravo Stojanović.

Dve nedelje nakon ubistva advokata, Stojanović se našao u žiži javnosti kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi" u kom je, u trenutku detonacije sa Stojanovićem bila i bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales. Ognjanović je pre njegovog ubistva i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati, te je policija povezala ova dva slučaja.

Stojanović je po svojim kriminalnim radnjama i pre ovoga bio poznat policijskim i sudskim organima. Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, u Budvi 2. jula 2013, kada je naočigled 500 ljudi ubijen Vidaković. On je navodno u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma zbog žene.

Ubistvo Vidakovića priznao je Miloš Vojnović, ali se u optužnici nije našlo ime Strahinje Stojanovića, već je kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

U toj optužnici je navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo. Za učešće u likvidaciji Vidakovića, ali i u likvidaciji Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića, osuđen je i Strahinjin prijatelj Slaviša Novaković, koji je u bekstvu.

U Stojanovićevom dosijeu stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA, a kod njega je tada nađen i pištolj.

Bio je i obuhvaćen istragom za ubistvo njegovog oca Paje Stojanović, ali za ovo nije hapšen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati