Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

03. 06. 2020. 18:49 0

Kontroverzni biznismen izboden u zatvoru u Podgorici

Nikola Drecun, blizak "kavačkom" klanu danas je nožem u Istražnom zatvoru u Podgorici izbo Ranka Radulovića.

Mediji navode da je tokom šetnje Drecun dvaput improvizovanim bodežom ubo Radulovića, nakon čega je on odveden u Urgentni blok Kliničkog centra. 

Inače, Radulović je u pritvoru zbog optužbi da je sa albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Kotoraninom Igorom Vukotićem formirao kriminalne grupe koje su planirale likvidacije više policijskih funkcionera, glavnog Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, i više navodnih članova kriminalnih grupa.

Radulović, rodom iz Nikšića, kontroverzni je biznismen i bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik.

Policija ga je hapsila i krajem juna 2017. godine u Nikšiću, a tada su saopštili da su tokom višemesečne istrage prikupili dokaze da je on 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mesta Slano ka Nikšiću.

On je prošle godine saslušan pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević, zbog osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ova istraga nosi oznaku tajno, ali saslušanje Radulovića obavljeno je po zamolnici koju su Crnoj Gori dostavile kolege iz Bosne i Hercegovine.

Bosanske vlasti još ranije formirale su predmet, i o tome obavestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima. Predmet je formiran na osnovu dokumenta u kojima dve žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Jedna je od njih u to vreme imala 16 godina. Iskaz svedoka pod pseudonimom M. još u novembru 2006. dospeo je u medije. Ona je svedočila da je grupa od 150 žena, dece i starijih osoba bila zarobljena u školi u Kalinoviku sve do 5. avgusta 1992. kada je zajedno sa četiri maloletnice i jednom trudnicom, premeštena u stan u Foči.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati