Hronika

Lj. Stanković

01. 06. 2020. 14:54 6

"Ne razumem izjavu državne sekretarke": Otac Barbare Vitez ćerku traži, ne veruje da se utopila

Biljana Popović Ivković, pored Igora Jurića, oca ubijene devojčice Tijane, uvredila je sve roditelje koji su izgubili najmilije ili ih još traže, kao što je u slučaju Barbare Vitez (16), čijeg tela nema tri i po godine. Državna sekretarka u MUP je juče na TV Prva rekla da u Srbiji nema nestale dece, nego da ima slučajeva "bežanja od kuće" i zanemarila bol porodice iz Sente.

- Kako nema nestalih? Šta je sa roditeljima Barbare Vitez - upitao je Igor Jurić državnu sekretarku.

- Ona se utopila - uzvratila je Biljana Popović Ivković.

Ogrezli u bolu, Barbarinim misterioznim nestankom i kasnijim gubitkom sina, ti roditelji još čekaju odgovor. Po zvaničnoj verziji istražnih organa, u koju njeni roditelji sumnjaju, Barbara se okliznula i s mosta na Tisi između Sente i Čoke pala u reku, ali njeno telo nikad nije pronađeno. 

- Znam da je ovde puno dece nestalo, zbog toga mi nije jasna Biljanina izjava - rekao je za Direktno.rs Endre Vitez, otac tada šesnaestogodišnje Barbare iz Sente, kojoj se 25. novembra 2016. godine gubi svaki trag.

- Policija nam je rekla da se utopila, ali slučaj je i dalje otvoren. Nemaju dokaza za to što tvrde i zato se ona i dalje nalazi na Interpolovoj listi nestale dece. Tražimo je i dalje i nadamo se da će se vratiti kući - kazao je Endre, napomenuvši da se veruje da se njegova ćerka nalazi van Srbije.

- Prestao sam da kontaktiram našu policiju, jer ništa neće da mi kažu - tvrdi Barbarin otac i dodaje da u policijskoj stanici neće čak ni da ga prime, kao i da uvek imaju preča posla od slučaja njegove ćerke.

- U pitanju je otmica. U policiji su, kad je nestala, rekli da ne mogu tačno da odrede gde je poslednji put bio njen telefon. Locirali su ga na otprilike 200 metara od prodavnice u Senti. Nije tačno da nisu mogli da odrede njegovu ispravnu lokaciju, jer znam da mene GPS u centimetar navodi.

Barbarin otac napominje da je u kontaktu sa mađarskom policijom, da tamo ima privatnog detektiva koji radi na slučaju, ali da ne može da priča o tome.

- Bitno je da se mi nećemo predati - istakao je on.

Podsetimo, Barbara, učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinsko škole, nestala je u novembru 2016. godine pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Od njenog nestanka pojavljivale su se brojne spekulacije, međutim, ona do sada nije pronađena.

Njeni roditelji ne veruju u prvu verziju priče - da je Barbara sticajem okolnosti jedne noći upala u Tisu.

Smatraju da je oteta, a to potkrepljuju snimkom iz Mađarske, sa društvene mreže Instagram, na kojem se, kako oni smatraju, vidi njihova ćerka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati