Hronika

[ Izvor: Beta ]

12. 02. 2020. 09:10 0

Danas nastavak suđenja Babićevom vozaču

U Osnovnom sudu u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje vozaču "Koridora Srbije" Dejanu Stanojeviću zbog sumnje da je 31. januara prošle godine službenim automobilom izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je stradala Stanika Gligorijević (52), dok je još pet osoba povređeno, a među njima i direktor Koridora Zoran Babić.

Stanojević se na prvom ročištu, održanom 22. novembra, izjasnio da delimično priznaje odgovornost jer je brzo vozio, ali i da je udes i posledica poledice, klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Do nesreće je došlo, kako se navodi u optužnici, kada je Stanojević, upravljajući "škodom superb" pri brzini od 93 kilometra na čas udario u "opel astru" koja je bila zaustavljena zbog plaćanja putarine, usled čega se ona odbila i udarili u zadnji deo "folksvagen pasata" koji je napuštao rampu.

Tužilaštvo je zatražilo da se Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Stanojević na prvom ročištu nije odgovorio na najveći broj pitanja sudije Miška Radivojevića i advokata Bože Prelevića, odnosno odgovarao je da ne zna ili da se ne seća.

Njegov branilac Slavoljub Milošević je zahtevao da se sprovede meteorološko veštačenje sa obrazloženjem da na naplatnoj rampi Doljevac ima magle i kada je nema na ostalim mestima na auto-putu.

Takođe, on je zahtevao da se od meteoroloških službi uzmu podaci o temperaturi vazduha, ali i pri tlu u vreme nesreće kako bi argumentovao tvrdnju da je kolovoz bio pod ledom.

Advokat oštećenih Božo Prelević insistirao je da se sudu dostavi snimak sigurnosne kamere koji pokazuje šta se događalo na naplatnoj rampi posle udesa, kako bi se videlo ko je zapravo vozio "škodu".

Prelević je po izlasku iz sudnice novinarima kazao da u snimku sa naplatne rampe koji su "Koridori Srbije" dostavili tužilaštvu "neobjašnjivo" nedostaju delovi snimka iz čega se vidi da je snimak montiran i "pretumban".

On je rekao da je tužilac šest puta tražio od "Koridora Srbije" kompletne snimke i da oni nisu dostavljeni. Prelević je dodao da sumnja da je okrivljeni vozio "škodu superb", u suprotnom bi "Koridori Srbije" dali snimke, jer ne bi imali šta da kriju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati