Hronika

Direktno.rs

11. 01. 2020. 15:04 1

POLIGRAF BRAĆE VUČIĆ Čega i koga se Milenković uplašio?

Šta se desilo sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem, čovekom koji je po nalogu Nebojše Stefanovića vodio akciju "Jovanjica"?

Ovo je pitanje koje se na mnogim mestima postavlja poslednja 24 časa, posebno od trenutka kada se pojavila Milenkovićeva izjava da Predrag Koluvija nije imao nikakve veze sa braćom Vučić, odnosno da nijedan od njih dvojice ni na koji način nije umešan u ovu aferu. Sam Milenković dok daje izjavu veoma podseća na dva snimka izjave Radeta Petrovića, jednog od vođa navijača Partizana, koji su na košarkaškim utakmicama organizovali skandiranje protiv Aleksandra Vučića.

Petrović na snimku, na kome se jasno vidi da je žrtva ozbiljnog maltretiranja od strane druge navijačke grupe koju predvodi Veljko Belivuk poznat kao Velja nevolja, saopštava "da zbog toga što je p...  neće više dolaziti na utakmice Partizana". Oba snimka koja su se pojavila u javnosti su više nego jasna, a po svemu sudeći postoji i treći snimak na kome se vidi monstruozno maltretiranje Petrovića.

Da stvar bude gora, Ljubomir Marković, jedan od navijačkih vođa iz Petrovićeve grupe, ubijen je na pumpi na Voždovcu, ali i pored snimka ubistva, policija nije našla ubicu. Treći vođa te navijačke grupe, Miloš Radisavljević poznatiji kao Kimi, pobegao je iz zemlje u strahu za svoju bezbednost. 
 
Iz svega navedenog jasno je zašto je Petrović dao izjavu kakvu je dao. Postavlja se i pitanje šta je nateralo Milenkovića da ničim izazvan da izjavu o nevinosti braće Vučič?!

Pođimo od početka. Hapšenje Predraga Koluvije je što zbog ogromne količine droge, što zbog njegovih veza sa ljudima iz samog vrha SNS-a, što zbog čudnog načina kako je navodno otkriven, izazvalo pažnju javnosti. Skoro deset dana javnost nije obaveštena o otkrivanju četiri tone marihuane, da bi na kraju saopšteno da je Koluvija pao zbog saobraćajnog prekršaja! Navodno je vozio sa rotacijom pa ga je presreo baš Milenković, načelnik službe za borbu protiv narko mafije, sa kojim je otišao umesto do policijske stanice u njegovu firmu gde su videli zasade konoplje i 650 kilograma spremljene marihuane. 
U tako nešto teško da bi i dete poverovalo. Činjenice kažu da je SBPOK imao informacije o "Jovanjici" mesecima pre akcije, ali nije bilo političke odluke da se reaguje. Napad Vučića na Stefanovića je naterao ministra policije da reaguje i Koluvija je uhapšen. Ono što je poznato jeste da je kod njega zaplenjena sveska u kojoj je pisalo kome se sve marihuana nosila, a neke od adresa su bili i pojedina ministarstva. Opremljenost plantaže je bila zadivljujuća, o čemu govori da je pronađena specijalna puška za gađanje dronova vredna 40.000 evra. Posebno je bila interesantna informacija da je Koluvija pokušao telefonom da pozove Andreja Vučića u trenutku hapšenja!Sve je to navelo režim da burno reaguje, podnosi sam protiv sebe prijave, ali i da pokrene napad na Milenkovića koga su okrivili za davanje tih informacija. Mediji pod apsolutnom kontrolom Aleksandra Vučića su ga doveli u vezu sa napadom na jednog od narko dilera koji se odigrao na Vračaru, u Kursulinoj ulici. Milenković je pozvan na saslušanje, čak je završio i na poligrafu. Nikada javnost nije upoznata na osnovu čega je tako visoko rangiran policijac uopšte bio meta bilo koje istrage, što je osnovno pitanje?! 
Naši izvori iz policije kažu da je Milenkoviću spakovana ozbiljna afera u kojoj je povezan sa vračarskom narko grupom, bez ikakve njegove krivice i da mu je ponuđeno da, ili da izjavu koja mu je sastavljena, ili da završi u zatvoru. Jasno je koju je opciju izabrao. Kada se zna da je firma "Jovanjica" bila  sponzor BIA očigledno je da je u celu priču umešan i sam Bratislav Gašić, direktor BIA. I izbor Saše Drecuna za tužioca koji vodi istragu je još jedan dokaz da vrh države pokušava na svaki način da zataška stvar, jer je Drecun poznat kao čovek vlasti za posebne zadatke. To mu je i bila najveća preporuka za nedavno napredovanje u tužilaštvu.

Umesto da mi pišemo kraj cele ove sage oko Milenkovića, prenećemo kraj teksta Ljubodraga Stojadinovića objavljenog na "Peščaniku":

"U stvari, čitava je izjava, data u nevreme, bez pravog razloga i povoda nastala samo zbog jedne stvari: da policajac, označen u javnosti kao hrabar i odan profesiji, javno amnestira braću Vučić. Oni nemaju veze sa slučajem Jovanjica, sve smo ispitali, istražili, pregledali, ali te dvojice tamo ni u tragovima nema. To je otprilike rekao Sentin sin. Kraj, gotovo!

Tako je Slobodan Milenković postao živi poligraf braće Vučić, oslobodivši ih istrage, što nije u domenu njegovih ovlašćenja.

Izvan tog domena se našao zato što je jedno vreme vršio svoju dužnost.

Sada tek može da pravi karijeru, pošto su ga obaveze da traga oslobodili ljudi za kojima je tragao".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati