Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 10. 2024. 08:10 11

Stefanović: Po kom kriterijumu je kuma Zlatibora Lončara već 10 godina u ambasadi u Abu Dabiju?

“Po kom kriterijumu je kuma Zlatibora Lončara već deset godina u našoj ambasadi u Abu Dabiju i šta je konkretno kvalifikuje? Kako ćete rešiti problem u našoj ambasadi u Londonu gde je ambasador optužen za mobing i prijavljen vlastima u Velikoj Britaniji? Zašto, sa kojim kvalifikacijama i na kom tačno mestu radi u Ministarstvu spoljnih poslova Luka Kebara i da li je tačno da ste mu dali zvanje savetnika ministra iako nema uslove i godine staža za to?", samo su neka od pitanja koja je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Borko Stefanović postavio ministru spoljnih poslova Marku Đuriću na sednici skupštinskog odbora.

Stefanović je Đurića pitao zašto su njegovi saradnici u kabinetu ministra, koji su dovedeni iz ambasade u Vašingtonu, primali pet meseci devizne plate kao da i dalje rade u Vašingtonu, iako su odavno radili u Beogradu.

- Zašto je za šefa naše misije pri UN, Nemanji Stevanovića iz SNS-a iznajmljen stan u Trump Tower na Menhetnu za 17 hiljada dolara mesečno i zašto nije pokušano da se privremeno smesti u zgradi Misije? Zašto naše ambasade ne dobijaju bilo kakve spoljno-političke instrukcije, već samo podatke o odbrani lika i dela Vučića? Šta ćete sa otpravnikom poslova u Abudži Vlahovićem koji je sakrio agreman za našeg novog ambasadora čime je učinio težak prekršaj?

- Na većinu pitanja Marko Đurić nije imao odgovor - zaključio je Stefanović nakon sednice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati