Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 10. 2024. 13:34 0

Koji je najisplativiji biznis u Srbiji? Najviše preduzetnika posluje u ovoj oblasti

U Srbiji je lane poslovalo 248.906 preduzetnika, najviše u sektoru trgovine, a preduzetnici su zapošljavali 265.900 radnika, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Od ukupnog broja preduzetnika, u Beogradu je poslovalo 71. 079 ili 28,6 odsto, u Vojvodini, 62.446 odnosno 25,1 odsto, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji 70.765 ili 28,4 odsto, a južnoj i istočnoj Srbiji 44. 616 što čini 17,9 odsto ukupnog broja preduzetnika.

Posmatrano po sektorima, najveće učešće imale su trgovina na veliko i malo i popravka motornih vozila i motocikala, 17,0 odsto.

Preduzetnici su zapošljavali 265.900 radnika, a najveće učešće u ukupnom broju zaposlenih imala je trgovina na veliko i malo i popravka motornih vozila i motocikala gde je radilo 22,4 odsto od ukupnog broja zaposlenih kod preduzetnika.

Kada je reč o teritorijalnom razmeštaju ostvarenog prometa, preduzetnici iz Beograda ostvarili su 26,1 odsto, iz Vojvodine 25,3 odsto, Šumadije i zapadne Srbije 31,1 odsto, a iz južne i istočne Srbije 17,5 odsto ukupnog prometa.

U bruto dodatoj vrednosti najviše su učestvovali preduzetnici iz Beograda sa 31,4 odsto.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati