Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Istinomer ]

15. 10. 2024. 12:52 20

Brnabić, Vasiljević i Vučićević se utkivali ko će se više šlihtati Vučiću

Predsednica Skupštine Ana Brnabić, savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević gostovali su u nedelju na Hit tvitu. U analizi portala Istinomer navodi se da je emisiju "obeležila zamena teza, targetiranje opozicije, neistina i veličanje predsednika Vučića u čemu se posebno istakla predsednica parlamenta".

U emisiji Hit tvit Brnabić, Vasiljević i Vučićević disukutovali su o više aktuelnih tema u Srbiji - rudarenju litijuma i zasedanju Skupštine, dolasku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Beograd i nekoliko sastanaka koje je Aleksandar Vučić imao tokom protekle nedelje.

Tada je predsednica Narodne skupštine, između ostalog, izjavila kako se dva dana pre emitovanja emisije videla sa ministrom finansija Sinišom Malim, i stigla je da se pohvali kako SNS kadar vredno radi kada god ih vrhovni šef nazove. Tačnije, naprednjaci "žive za to".

- Priča mi kako je nosio holter i proveravao sad zdravlje. Mislim, on čovek i trči, ali ima i ovako naporan posao i stresan. I kaže: ‘Veruješ da skoči onako puls svaki put kad me Aleksandar (Vučić) zove telefonom. Zato što svako od nas, kada te zove telefonom, zna da traži još nešto više, da te pita gde je ovo i zašto si zaboravio ono, je li može ovo brže… I mi živimo za to - izjavila je Ana Brnabić u emisiji, prenosi Istinomer.

Isto tako, Istinomer piše na X da je Ana Brnabić, nakon što je predsednika Srbije nazvala "prilično liberalnim" prema "profesionalnim demonstrantima", izjavila da "misli" da je policija primenila silu "jednom" kada su demonstranti pokušali da uđu u Skupštinu. Ipak, to je neistina.

- Iako nije precizirala na koje proteste misli, NVO su zabeležile prekomernu upotrebe sile više od jednog puta - na protestu u decembru 2023, tokom ekoloških protesta 2022. i julskih protesta 2020. godine - piše Istinomer.

Dalje, Brnabić je opoziciju optužila za "beskonačni kukavičluk" jer je “bežala” od toga da predsednik Vučić bude prisutan na sednici o litijumu. To je, piše Istinomer, zamena teza jer se opozicija protivila Vučićevom dolasku uz objašnjenje da on nema ovlašćenja i nadležnosti da se bavi tom temom.

Isto tako, Istinomer je naveo da je predsednica Skupštine Srbije u emisiji Hit tvit pokušala da opozicione političare predstavi kao neprijatelje. Naime, ona je ocenila da se opozicija plaši Vučića, i da borbu protiv rudarenja litijuma koriste kao sredstvo da "nasilno otmu vlast i otmu državu".

Osim toga, Istinomer je zaključio da su gosti emisije veličali predsednika Vučića u više navrata - recimo, Ana Brnabić ga je nazvala "čuvarom nacionalnih interesa", dok je Vučićević isticao kako je on taj koji će da "izgradi" Tiršovu 2 i koji je "napravio" brzu prugu Novi Sad - Subotica.

Sa druge strane, savetnica predsednika Suzana Vasiljević istakla je da Aleksandar Vučić "živi za ovu zemlju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati