Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 10. 2024. 12:34 5

"Da li Gašića čeka sudbina Nebojše Stefanovića?"

"Pravila moraju da važe za sve, ne da neki dobijaju nagrade, a neki da završe u zatvoru i dobiju suspenziju iz službe kao što je slučaj sa policajkom Katarinom Petrović", rekla je potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS), narodna poslanica i pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović u nastavku sednice Skupštine Srbije.

- Juče smo u Skupštini bili svedoci eskalacije smeha i ovacija kako je policija brzo reagovala u slučaju koleginice poslanice Danijele Nestorović. Kada je iste takve podatke dala Katarina Petrović, završila je u zatvoru - kazala je Radovanović.

Radovanović je upitala ministra policije Ivicu Dačića da li je tačno da je od svojih prethodnika nasledio dug od 17 milijardi dinara i da se poslednja tri meseca MUP dovija za plate policijskih službenika, zbog čega se obraća preduzeću EPS, kao i po kom osnovu je nabavljeno 700 komada automobila Fiat 500.

- Svaki dan vidim pripadnike policije kako koriste službene automobile u kojima voze supruge na posao, decu u školu ili vrtić. Problem je što tako obeležen automobil mogu da voze samo policijski službenici u uniformi, a ne u civilu. Po kom osnovu i iz kojih razloga je vozilo Brabus došlo u posed potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina i zašto se baš on vozi u njemu kada se Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom oglasila da je to vozilo dodeljeno Upravi kriminalističke policije - dodala je ona.

Ona ističe da je "Vulin zloupotrebio pravo da koristi takvo vozilo", kao i da bi "od novca koji bi se dobio za takav automobil, deca čije su majke žrtve femicida, sa predloženim iznosom za dodelu dečjeg dodatka od 5.000 dinara, mogla devet do 10 godina da primaju nadoknadu".

- Takođe, pitam ministra Dačića kada će doći na vanrednu sednicu Odbora za unutrašnje poslove i sa svojim saradnicima razmotriti sve u vezi sprovedene istrage u vezi krivičnog dela ubistva Danke Ilić i kako je preminuo ključni svedok u tom slučaju - rekla je Slavica Radovanović i dodala:
- Pitanje je i na kojim pozicijama se nalaze policijski službenici MUP koji su vodili ovu istragu i preneli, prvo ministru Gašiću, a onda i predsedniku, da je ovaj slučaj rešen. Premijera bih upitala gde je ministar Gašić i da li ga čeka sudbina Nebojše Stefanovića - kazala je ona.

Radovanović kaže Vlada Srbije i Ministarstvo za zaštitu životne sredine treba da odgovore zašto građani u ulici Save Kovačevića u Inđiji imaju bojne probleme i dodaje da je "njihovom komšiji dozvoljeno postavljanje terminala u vlasništvu nemačkog kapitala, u pitanju su kontejneri na šest spratova, udaljeni samo 12 metara od porodičnih kuća i radi 24 sata".

- Gde je granica prava na ostvarenje profita i da li je to pravo iznad prava građana? Na pomenutoj parceli uništena je šuma i odatle dolazi samo prašina od šuta i udari metala o metal - rekla je Radovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati