Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

09. 10. 2024. 22:17 3

Ozvaničena ljubav Karleuše i MTS: Sada je najjasnije kako joj se botovanje isplatilo

- Uvek volim da na poklon dobijam dijamante, ali pravi igrači kao ja sami biraju svoje nagrade. Kada je o dijamantima reč - igraj da pobediš, pridruži se MTS loyalty programu i igraj, licitiraj i osvoji - poručuje Jelena Karleuša u okviru nove reklame za kompaniju koja je finansirala njena poslednja dva albuma objavljena 2023. godine.

I baš te 2023. Jelena Karleuša odlučila je da "igra na pobedu". Do tog momenta album nije objavila punih 11 godina, a onda je gotovo preko noći postala državni prijatelj broj 1.

To prijateljstvo se itekako isplatilo - višemesečno botovanje za aktuelni režim prelilo se u dva albuma i novogodišnji nastup u centru Beograda.

U maju 2021. godine Karleuša se tokom promocije vakcinacije protiv koronavirusa sprijateljila sa tadašnjim zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem. Njih dvoje su nekoliko meseci kasnije zajedno obilazili spomenik Stefanu Nemanji, a onda se i vozili javnim prevozom i uz trubače prošetali Skadarlijom. Još tada se postavljalo pitanje da li je ovo javno druženje pred gradske izbore "cena" koju Karleuša mora da plati zarad nastupa ispred Skupštine grada.

Nakon uveseljavanja naroda u centru Beograda, Karleuša je krenula u dalje pohode. Samo tri meseca kasnije videli smo skok od "Gospodine Vučiću, sram Vas bilo" i "Nije Vučić peder, to je uvreda za sve pedere", do "Majstor pokazao kako se radi, ima li ko bolji?". Anti režimski stav pokazala je 2017. godine, u jeku studentskih protesta, a "promena" se desila nakon druženja sa Vesićem, nakon čega je u intervjuu za "Kurir" istakla da Aleksandar Vučić ima njenu podršku.

Godinu dana kasnije, u jeku protesta "Srbija protiv nasilja" (kada je reka ljudi iz nedelje u nedelju šetala ulicama Beograda nakon masovnog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar" i neadekvatne reakcije vlasti na isto), Karleuša je zaključila da je pravi trenutak za utvrđivanje vernosti režimu.

- Nisam za Vučića, ali ima plus kod mene što nije išao da se slika ispred škole i što nije politizovao i skupljao poene na onom što napravi mali zlikovac. Nisam za Vučića, ali kriviti njega ili Brnabićku ili vlast ili onog nesrećnog Ružića za delo psihopate?! Ne želim. Nisam za Vučića, ali koristiti ovu tragediju za jeftine niske udarce protiv Vučića? Ne. Ja sam smela da kažem Vučiću onda kad su svi ćutali pa smem i sada jer sam ispravna i govorim istinu. Kome se ne sviđa, znate kako me zabole?! Nisam za Vučića, ali blokirati Gazelu i maltretirati Beograđane paralisanjem saobraćaja? Kao Beograđanka kažem da za to nisam. U Americi bi svi bili pohapšeni. U Nemačkoj još gore - napisala je tada na Instagramu.

Usledilo je gostovanje u emisiji „Hit Tvit“ u kojoj je napala glumce koji su podržali protest "Srbija protiv nasilja".

- Sada razmišljam, Telekom, državna firma, finansira sve serije i filmove u ovoj zemlji, a glumci koje država finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da država nije dobra. Rođaći, ko vam daje pare da vi lepo, mnogo se serija snima, nikada više glumci nisu bili bez snimanja. Ko je tu lud?

Karleuši je neko tada trebalo da pojasni da to što je Telekom državna firma ne znači da ga finansira Vučić, predsednik države, nego ga finansiraju građani te države. Dakle, glumci ne troše "Vučićev" novac.

U jeku svih ovih dešavanja, opozicioni poslanik Đorđe Stanković je u Skupštini prvi put izneo tvrdnje da će Karleuša dobiti milion evra za svoj novi album od državnog Telekoma.

- Jedna Jelena Karleuša dobiće miliona i po evra od "Telekoma". Dobiće 350.000 evra za svoj album, 150.000 za druge troškove i milion evra za emisiju koju će imati na Televiziji "Prva". To će biti neki pandam neke bivše emisije koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neke emisije zabavnog karaktera koju u ovom momentu političkog, zabavnog karaktera ima Zoran Kesić - rekao je tada Stanković, reagujući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama u Republičkom parlamentu.

Samo nekoliko meseci kasnije dobili smo nove albume Jelene Karleuše, čiji je sponzor državni Telekom. Spot za pesmu "Benga", koja se našla na jednom od albuma, počinje reklamom za MTS.

Karleuša je podrškom režimu definitivno igrala na pobedu, a da li je obezbedila i dijamante - na svima nama je da prosudimo.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati