Društvo i ekonomija

[ Izvor: mediji ]

09. 10. 2024. 09:50 0

Nastavlja se "rat": Vesić isprozivao Šapića (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da vozila gradskog prevoza više neće biti crvene, već plave boje, preciznije, "nemanjićki plave".

Ovo je izazvalo reakciju bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je na društvenoj mreži X objavio zastavu Nemanjića, koja ipak nije plava.

- Mislimo da ova plava boja, ‘beogradsko plava boja’ simboliše i naše reke i naš grad. Ova vizantijsko plava, nemanjićka plava, koja ima mnogo simbolike vezane za grad Beograd, mnogo je bolja od dosadašnje ‘soc-crvene’ koja nas je podsećala na kioske sa viršlama - rekao je Šapić na konferenciji za novinare.

Na ovu izjavu ubrzo je odreagovao Vesić. On je objavio fotografiju zastave Nemanjića koja je crvene boje sa belim dvoglavim orlom u sredini.

- Zastava srpske vladarske dinastije Nemanjića. Obrazovanje je važno. Budimo dostojni naših slavnih predaka! Živela Srbija - napisao je ministar građevine.

Inače, poznato je da Vesić i Šapić nisu u dobrim odnosima, a interesantno je i da je u vreme kada je Vesić bio gradski menadžer došlo do promena u gradskom prevozu.

Naime, umesto žute, postala opet crvena, kakva su bila u vreme Jugoslavije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati