Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 10. 2024. 08:21 0

Ana posle porođaja dobila otkaz: Zadesila je još jedna nevolja (VIDEO)

Ana, mlada majka, suočila se sa neočekivanim otkazom nakon porodiljskog odsustva. Umesto podrške, njen povratak na posao obeležio je stres zbog najave da će biti proglašena tehnološkim viškom.

Ana je objasnila kao je to izgledalo, poslodavac joj je preko poruke rekao da nema više posao.

- Da li je u Srbiji normalno da te poslodavac pozove 10 dana pre nego što se vratiš sa trudničkog, odnosno porodiljskog i kaže da si tehnološki višak, da im nisi potrebna i to je to. Mene je moj poslodavac pozvao 10 dana pre nego što je trebalo da se vratim na posao, da bi mi rekao da njima treća radnica ne treba, i da će me proglasiti tehnološkom viškom i da će me odjaviti 17. jula, kada je trebalo da se vratim na posao. Ja sam inače bila pod ugovorom na neodređeno vreme i radila sam 5-6 meseci pre trudnoće - istakla je ona.

- Rekao mi je da mi neće isplatiti odmor. Samo mi je rekao "ne zezaj Anči, kakav odmor da ti platim, ispao sam fer pa sam ti platio onaj prvi mesec trudničkog, pa neću sad odmor da ti plaćam?". Naravno, kod mene to nije prošlo, pa je potom rekao da ću imati dve nedelje kao i moje koleginice, a ni to mu nije prošlo, jer sam po ugovoru imala pravo na 20 dana, te sam to tražila i zahtevala - istakla je ona.

Poslodavac je konstantno odlagao isplatu, a zakonski rok je odavno prošao, sve dok ga Anin suprug nije pozvao.

- Bilo je glupo, ali i neophodno. Rekao mu je da sada više ni ne mora da donosi novac, da ćemo podneti tužbu i da ćemo ga prijaviti inspekciji rada. Nakon toga, novac se pojavio posle pola sata i isplatio me je, što je jako dvolično. Nije mi jasno da li žene i devojke moraju da skupljaju hrabrost da ostanu trudne jer će možda ostati bez posla - dodala je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati