Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

03. 10. 2024. 16:00 58

Vučić o platama prosvetara: Ne razumeju, 12 odsto je veliko povećanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska završnih radova na staničnoj zgradi Železničke stanice u Subotici da ona neće biti otvorena sve dok na njoj ne budu i natpisi na mađarskom jeziku. Osvrnuo se i na plate prosvetara.

- Mnogi se ne razumeju kako država funkcioniše. Mi smo napravili grešku kada su u pitanju prosvetari, 12% je veliko povećanje, a mi se pravdamo kao da smanjujemo za 12. Razumem ih, mi nismo ispoštovali ono što je rečeno, mogu da kažem i da sam ja kriv jer razumem Brnabić bila je pritisnuta tada. Očekuje se da dodamo 3 milijarde tamo i ovako, ali kako? Ja verujem da će svi na kraju biti zadovoljni, to su korektni i pošteni ljudi. Nećete nas naterati da prihvatimo ako izađete na ulice, već samo razgovor. Znate li koliko imam takvih situacija tokom ovih 12 godina, i, politika se time ne menja. Plate nastavnika 2012 godine bez dodataka, i sa istim, to je iznosilo 41.000 i 42.000, a sada će biti 98.000 i 104.000 dinara. To je ogromna razlika, ali to niko ne priznaje. Ne može, zemlja se ne vodi tako, kao ni politika. Spreman sam da razgovaram sa svima, ali neću trpeti pritisak i tako donositi odluke na takav način - rekao je Vučić, prenosi Blic.

On je dodao da će otvaranje brze pruge Novi Sad - Subotica biti 24. novembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 58

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pronađi uljeza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati