Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

01. 10. 2024. 16:45 9

Poljoprivrednik pušten iz BIA: Privođenje kao u filmu, u kombi me uguralo nekoliko muškaraca

Član udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja Slobodan Vidojević izjavio je da ga je grupa muškaraca, bez obeležja policije i naloga, nasilno ubacila u crni kombi i odvezla na informativni razgovor u prostorije Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u Čačku, gde je proveo oko dva sata.

Vidojević je ispričao da su službenici BIA jutros došli kod njega i u dvorištu proveli oko dva sata, pre protesta poljoprivrednika koji je bio zakazan u selu za 10 sati, kao i da im je rekao da neće krenuti sa njima jer nemaju nalog, ali da će kad se završi protest doći kod njih na razgovor.

Prema njegovim rečima, privođenje je izgledalo "kao u filmovima" - u susret mu je išao kombi, u koji ga je uguralo nekoliko muškarca.

- Počeo sam da zapomažem, da bi me narod čuo i da bi ostali. Ljudi su blokirali Prijevor i bio je zatvoren dok me nisu pustili - dodao je Vidojević.

On je istakao da prilikom privođenja nije povređen i da tokom razgovora pripadnici BIA nisu bili neprijatni, da je u prostorijama BIA u Čačku proveo oko dva sata i da mu je na ulasku oduzet mobilni telefon.

Govoreći o pritisku na poljoprivrednike u Srbiji pred najavljene proteste, Vidojević je istakao da oni neće odustati od protesta i da će nastaviti borbu za svoja prava.

Vidojević ističe da traži samo ono što je dogovoreno i potpisano i da su seljaci u velikim problemima.

- Videćemo šta ćemo dalje, moramo da se dogovorimo - kazao je Vidojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati