Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

30. 09. 2024. 14:33 1

"Vlast se igra sa institucijama, ali neće moći s građanima"

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da se vlast "igra sa institucijama i poslanicima", ali da neće moći da se igra sa građanima.

- Gde god je bio Rio Tinto, iza njih su ostali pustoš i ratovi. A našoj vlasti je preči Rio Tinto nego svi građani. Zašto? Jer, izdaju interese države Srbije i njenih građana - kazao je Aleksić na konferenciji za novinare nakon najave Ane Brnabić da najverovatnije sednice o litijumu neće biti.

Prema njegovom mišljenju, vlast želi da ona bude ta koja će predložiti zakon.

- Cela igra je da oni budu ti koji će biti ovlašćeni na sednici za predlaganje zakona, da i tačka litijuma bude u redovnom zasedanju, verovatno imaju neki plan i igru, jer se igraju sa institucijama i sa nama ovde, ali neće moći da se igraju sa građanima koji se bore za opšti interes, a to je da neće kopati litijum u Srbiji - naglasio je Aleksić.

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je ovog ponedeljka na konferenciji za novinare u holu Skupštine da "po svemu sudeći" neće biti vremena za sednicu parlamenta o litijumu, jer je, kako je rekla, opozicija opstruisala rad. Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka je, dok je Brnabić govorila, stao pored nje držeći u rukama papir sa natpisom "Laže".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pronađi uljeza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati