Društvo i ekonomija

D. Ljutić

30. 09. 2024. 18:08 3

Naprednjaci se UPLAŠILI rasprave o litijumu

Opasno je da vlast ljude koji se koriste Ustavom zajamčenim pravom tretira kao zaluđene neznalice, a pogotovo da ih uvredljivo i pogrdno oslovljava i tretira kao izdajnike, neprijatelje svoje zemlje, podrivače ustavnog poretka. Ako to radi, pokazuje da je izgubila osećaj za realnost. A ona upravo to radi.

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić obratila se na konferenciji za medije da bi, kako je rekla, "tačno i precizno objasnila šta se dešava u Skupštini Srbije". Ona je rekla da tokom vanrednog zasedanja po svemu sudeći neće biti vremena za raspravu o litijumu, ali da će se potruditi da to bude deo redovnog skupštinskog zasedanja. Opoziciju je optužila da opstruiše sednicu koju je tražila, a predlog njihovog zakona nazvala je blamantnim.Tako se naprednjačka vlast našla se u najnezgodnijoj poziciji u poslednjih deceniju i nešto. Izgleda da joj ne pomažu ni spinovanja, ni lažne informacije, ni napadi na političke protivnike i ekološke aktiviste. Već čuvena naprednjačka kupovina vremena i ovde je imala odlučujuću ulogu. Naprednjaci su znali da je rasprava o litijumu nagazna mina na koju se može lako zapeti. Aleksandar Vučić i Ana Brnabić kažu jedno, urade nešto drugo i onda ponovo kažu nešto treće. Naprosto, više ih niko ne sluša šta pričaju. Vredi se zapitati da li o fenomenu totalnog laganja o dobrobiti litijuma za Srbiju postoji nekava teorija ili bar pretpostavka koja bi objasnila tu pojavu.

- Nema Vučića - nema sednice! Ova rečenica je suština svih pokušaja Ane Brnabić i režimskih poslanika da izbegnu "sednicu o litijumu" koja je morala da bude održana na zahtev opozicije. Višesatna obraćanja ministara, iživljavanje zloupotrebom Poslovnika i procedura, ponavljanje laži da je opozicija opstruisala tekuću sednicu, sve to se svodi na poruku - nema Vučića, nema sednice o litijumu - naveo je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

A ako pobede ljudi koji misle da ONI oličavaju srpske vrednosti, biće jasno da živimo u jednoj totalitarnoj državi u kojoj ljudski život ništa ne znači i to će biti jasan signal da bližnje moramo da sklonimo iz te države. Ako u Srbiji demokratske procedure nastave da se razumeju na ovaj način, u jednom trenutku će biti ugrožen i opstanak samih Srba, jer ovde ljudski život ništa ne znači. Razume se, žrtvu podnosi izmanipulisana i na svaki način zloupotrebljena većina, dok je manjina povlašćenih istovremeno ne samo zaštićena, već i privilegovana kao nacionalna, patriotska elita koja definiše nacionalni interes. Oni nepogrešivo trasiraju siguran put u bespuće čitavih generacija građana koji žive u Srbiji. 

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da se vlast "igra sa institucijama i poslanicima", ali da neće moći da se igra sa građanima.

- Gde god je bio Rio Tinto iza njih je ostala pustoš i ratovi. A našoj vlasti je preči Rio Tinto nego svi građani. Zašto? Jer, izdaju interese države Srbije i njenih građana - kazao je Aleksić na konferenciji za novinare nakon najave Ane Brnabić da najverovatnije sednice o litijumu neće biti.

I nije tajna da litijumski mit za SNS ima dva motiva, dva elementa. Jedan je novac, drugi je nacionalna izdaja. Kada bismo se malo poigrali prevođenjem na savremeni jezik - ličnog zarad javnog interesa. A mnogi već govore o politici aktivnog zamlaćivanja građana od strane velikog manipulatora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Nezaboravna roler-koster vožnja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati