Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 09. 2024. 07:11 7

Direktno SAZNAJE: Čovek koji je pomagao u filmskom bekstvu iz pritvora imao zajednički biznis sa Mačvanom! (FOTO)

Srđan Lolić, koji je prema tvrdnjama italijanskih istražitelja pomogao Rusu Artemu Usu u bekstvu iz kućnog pritvora u Milanu, prema saznanjima Direktno.rs donedavno je bio poslovno povezan sa Milanom Mačvanom, bivšim košarkaškim reprezentativcem, koji se posle sportske karijere okrenuo voćarstvu, ali i politici, budući da je postao član Srpske napredne stranke i do pre tri meseca je bio i zamenik gradonačelnika Šapca.

Šta je prethodilo saradnji i da li je neko posredovao, za sada nije poznato, ali dokumenta objavljena sajtu Agencije za privredne registre pokazuju da su njih dvojica 17. februara 2021. osnovali firmu "LGS trojka Agrar" sa sedištem u Dobriću. Osnivački kapital obojice bio je po 50.000 dinara, a za direktora firme, kojoj je kao delatnost navedeno "gajenje jabučastog i koštičavog voća" imenovan je Mačvan.

Preduzeće je bilo blokirano po osnovu prinudne naplate 166.560 dinara (999 dana u blokadi). Postupak likvidacije je pokrenut 17. januara 2023, a Mačvan je takođe postavljen za likvidacionog upravnika. Međutim, u oktobru prošle godine podneo je neopozivu ostavku, a firma je 5. jula izbrisana iz registra.

U vreme kada je "LGS trojka Agrar" izbrisana iz registra, za Lolićem je tragalo italijansko pravosuđe, dok je bivši košarkaški reprezentativac bio zamenik gradonačelnika Šapca. Na to rukovodeće mesto postavljen je kao kadar SNS, 19. januara 2024. a na poziciji nije bio ni pola godine, tačnije do 27. juna kada je podneo ostavku.

Pre ove političke epizode, Mačvan je bio poznat kao vrhunski sportista. Nosio je dresove Partizana, Hemofarma, FMP-a, Galatasaraja, Olimpije iz Milana, Makabija, Bajerna, a sa mladom reprezentacijom osvajao je zlatne medalje i na svetskim i na evropskim prvenstvima.

Kao seniorski reprezentativac okitio se srebrnim medaljama na Olimpijskim igrama 2016. i Evropskim prvenstvima 2009. i 2017. godine.

Sportsku karijeru je prekinuo u 31. godini, nakon čega se posvetio voćarstvu, pa je i sa Lolićem osnovao firmu. Prošle godine se politički aktivirao, podržao je listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i kao njen kadar postavljen je za drugog čoveka Šapca, a sa tog položaja je samoinicijativno otišao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati