Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 09. 2024. 18:39 1

Aleksić: Za budžet zadužen čovek čije je ime sinonim za korupciju, čeka ga duga robija jednog dana

Na pitanja o kompaniji Ziđin ministarka Đedović mi je odgovorila putem Instagrama, a ja ću njoj ovde pred svima u Skupštini i imam da joj poručim samo jedno, a to je da je slagala građane Srbije, rekao je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić na sednici Skupštine Srbije.

- Ministarka je slagala da kineska kompanija nema vlasništvo od 2.000 hektara ni pravo na rudnike bakra i zlata u istočnoj Srbiji, već da su kupili 63 posto kompanije u Boru. Tačno, ali u pitanju je Ziđin Koper, dok je Ziđin Majning kupio tih 2.000 hektara privatnih parcela na kojima se nalazi najveće nalazište bakra i zlata u Evropi i jedno od najvećih u svetu. Procenjene vrednosti su 14 miliona tona bakra i 300 tona zlata - istakao je Aleksić.

On naglašava da je očigledno da ministar Mali ne razgovara sa svim ministrima u Vladi Srbije i podseća da je Slavica Đukić-Dejanović danas istakla da nema novca za veće povećanje plata u prosveti, dok je pre neki dan ministar Lončar kazao da nema novca za rešavanje lista čekanja i da čekamo predsedika da se vrati.

- Koliko znam MUP nije imao novac za plate već su javna preduzeća pozajmljivala novac za te namene. Kako je moguće da govorite o nikad većem budžetu, a nema para za plate? Milijarda koju trošite za stadion, uključujući i prugu do njega, bila bi taman za 20 novih kliničkih centara od 50 miliona dinara, koliko je koštao onaj u Nišu, a da ne pominjem koliko bolnica, koje se inače raspadaju - kazao je on.

Aleksić ocenjuje da ništa ne bi bilo toliko strašno da u Vladi o budžetu ne misli čovek koji je sinonim za korupciju i dodaje da je Siniša Mali kontrolisao 45 bankovnih računa od kojih su neki otvoreni na njegovo ime, neki na članove njegove porodice koji pokazuju različite transakcije koje se mogu smatrati pranjem novca, a najveća je ona od pola miliona evra koje je sam sebi uplatio sa Devičanskih ostrva.

- Ovo ne kažem ja, nego Uprava za sprečavanje pranja novca. Takođe, kao direktor ofšor firme sa britanskih Devičanskih ostrva kupio je dve firme u Bugarskoj koje su posedovale 23 stana. Kao direktor Centra za tendere u Agenciji za privatizaciju ugovorio je da Lukoil kupi srpsku nacionalnu kompaniju Beopetrol, a Savet za borbu protiv korupcije označio je taj posao kao koruptivan i naveo da je ta kompanija oštetila državu. Od nikad većeg budžeta kako stoje stvari biće nikad veća robija za vas jednog dana, ministre Mali - zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati