Društvo i ekonomija

D. Ljutić

25. 09. 2024. 18:51 2

"Pristojna Srbija": Dok Zavetnica priča o porodičnim vrednostima, decu će nam "učiti" Kristijan Golubović!

Ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je u Skupštini Srbije da demografski izazovi i podaci nalažu da odmah započnemo borbu i da svi građani imaju svoju ulogu u započinjanju demografske obnove naše nacije. Istakla je da je to poziv svima i dodala da će se svako odazvati prema svojoj savesti i svesti. Ona je istakla važnost očuvanja porodičnih vrednosti. "Strateško opredeljenje države je da sačuva tradicionalnu porodicu nasuprot pokušajima vok kulture da se izvrši eutanazija porodice kakva oduvek postoji“, kazala je ministarka.

Kristijan Golubović, poznati učesnik rijalitija i bivši čovek s one strane zakona, sprema se da ponovo zakorači na imanje u osmoj sezoni rijalitija "Farma", što je izazvalo veliki medijski odjek. Ovaj povratak najavio je vlasnik televizije Pink, Željko Mitrović, obećavajući spektakl koji će, po njegovim rečima, oboriti sve rekorde gledanosti. I to se ponavlja. Takvo klonuće svake ideje, u kojoj magarci pokušavaju da namagarče ljude, i dalje je duhovni parametar polusveta okupljenog u ustajalom naprednjačkom leglu. Nebitno je to za Milicu Zavetnicu.Naprednjački um je godinama lišen javne kreativnosti i bez ukusa je za bilo šta vredno. Odnos prema političkim protivnicima je definisan strahom od gubitka pozicija stečenih nezavisno od svakog pouzdanog merila kulture. Dakle, reč je o nečemu što ne zaslužuje pažnju, osim što gadno bazdi na naručioce i zagađuje prostor. U međuvremenu, ministarska prosvete nije uputila nikakvu protestnu notu Pinku. Uostalom, zašto bi se ona u tim godinama mešala u svoj posao. Ili je Ministarstvo prosvete dozvolilo da bude krinka pod kojom će policija ući u škole i sve da reši.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić često potegne termin "pristojna Srbija". Najčešće kada poredi sebe i svoje partijske kolege sa opozicijom ili onima koji se kritički odnose prema njihovom radu. Pink stvara društveno okruženje u kojem dominira kič, a kič je odličan instrument za apolitizaciju društva, odnosno za ubijanje svake ideje da je porodica nešto ozbiljno.

Vučić je u stvari šef jednog velikog političkog rijalitija koji se svakog dana prikazuje u Srbiji. Narod, koji gleda Pink, informiše se isključivo preko te televizije. Kad se završe rijaliti program i emisije turbo folka, na ekran ulazi ružičasta stvarnost, koja nema nikakve veze sa realnošću. Tako da Pinkova uloga nije samo da daje podršku Srpskoj naprednoj stranci, nego i da vrši odmazdu prema svima koji kritikuju Vučića. Nikada ranije tako nešto nije bilo dostupno u svakom trenutku preko televizije kao u vreme vladavine Aleksandra Vučića. Kultura ponašanja u njegovo vreme postala je ruglo.

Ali, on deklamuje o lepotama Srbije među šljivama, slika se sa zbunjenim starcima po selima i hvali se kako nikad nije pojeo bolji kajmak. U međuvremenu, dok on ždere lepote Srbije, Vučićev rijaliti je pojeo sve. Upotrebljavajući sebe za lične potrebe, on više ne može da krene nigde. Ali, ni da utekne bilo gde. Da li budući roditelji treba da se učlane u SNS da bi im deca imala mesto u vrtiću? Bez brige - biće dece - ubediće ih Pink, još će i da ih obrazuje i sve onako sa onom voditeljkom u vojnoj uniformi i sjajnim gostima a još boljim programom. Mogu i penzioneri kod nas da rađaju.

Pogledaj ko je ispod tebe na društvenoj lestvici i šutni ga, nećeš pogrešiti. To su te neke porodične vrednosti koje treba braniti i to je ta država kojoj treba stremiti. Porodične vrednosti i državu treba braniti i životom, stižu dalje uputstva. 

Porodica čiji je ON otac u stvari je država Srbija, on je otac nacije, a svi mi njegova razmažena, nezahvalna, a neki od nas i neposlušna deca.  Nasilna politika uvek, otvoreno ili prećutno, podržava i nasilje u privatnoj sferi. Ali, u našim kućama gostuju opasni tipovi koji se ne gase i drže decu, pa i odrasle u strahu i neprekidnoj napetosti. Barabe i siledžije su pred našim i očima naše dece. I niko ne brani decu od onoga što u sebi oni nose. Nešto mnogo gore od filozofije straha. To je zlostavljanje kao navika i način života. Strah od budućnosti koju možda i nemamo.

Jedno od verovanja vezanih za Božić glasi da ćete ono što radite toga dana, raditi cele godine. Gostovanje Aleksandra Vučića na televiziji Pink na Božić 2024. inspiriše. Naklonjen porodici i porodičnim vrednostima, predsednik Srbije Božić provodi na televiziji Pink. A Božić je dan koji bi trebalo da bude dan porodičnog okupljanja. Zašto smo onda pristali da nas potčini vladajuća kasta, tipičan civilizacijski škart ?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati