Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

24. 09. 2024. 10:47 3

Sin Donalda Trampa na večeri sa biznismenima u Beogradu

U jeku američke predizborne kampanje u Beograd je doputovao sin Donalda Trampa. Donald Tramp Mlađi, najstariji sin kandidata republikanaca za predsednika SAD, organizovao je večeru za grupu biznismena u jednom hotelu u centru Beograda.

Ovaj događaj nije javno najavljen, a u američkoj ambasadi u Srbiji nisu komentarisali njegov dolazak u Beograd, prenosi N1.

Ispred hotela u kome je događaj organizovan ekipa N1 je zabeležila dolazak brojnih zvanica, među kojima su prepoznali biznismena Vojina Lazarevića, nekadašnjeg vlasnika Rudnap grupe koju je kasnije prodao Al Dahri, Slavka Carića, nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora Erste banke i člana Nadzornog odbora u valjaonici bakra Sevojno i njegovu suprugu Ivanu Bilan Carić.

Prema saznanjima N1, večeri nije prisustvovao niko od predstavnika Vlade Srbije.

Donald Tramp Mlađi je izvršni potpredsednik Tramp Organizacije i upravlja kompanijom zajedno sa svojim mlađim bratom Erikom. Njihova kompanija poslovala je sa stranim vladama i u periodu dok je njihov otac Donald Tramp bio predsednik SAD, što je naišlo na neodobravanje u američkoj javnosti.

Tramp Mlađi je aktivno učestvovao u predsedničkoj kampanji svog oca 2016, kada se sastao i sa ruskim advokatom koji je obećavao štetne informacije o kampanji Trampove protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Bio je aktivan i u predsedničkoj kampanji svog oca 2020. Nakon poraza Donalda Trampa od Džozefa Bajdena, Tramp Mlađi bio je jedan od najglasnijih promotera teorije zavere o pokradenim izborima i pozivao je pristalice njegovog oca na "totalni rat", zbog čega je državni tužilac Distrikta Kolumbija razmatrao da ga optuži za podsticanje nasilnog napada na Kapitol SAD koji se desio 6. januara 2021.

Na nacionalnoj konvenciji republikanaca 2024. predvodio je predstavljanje Džej Di Vensa koji je promovisan za kandidata za potpredsednika SAD u slučaju pobede Donalda Trampa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati