Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2024. 08:18 1

"Kadar SNS, koji je po nalogu režima uništio PKB, kao nagradu za odrađen posao dobija mesto direktora srpske carine"

"Dragiša Petrović, kadar SNS-a koji je po nalogu režima uništio PKB, kao nagradu za dobro odrađen posao, dobija mesto direktora srpske carine! Javnost ne sme da zaboravi da je zbog njegovog lošeg rukovođenja prihod PKB-a prepolovljen sa 60 miliona evra, koliko je iznosio u 2013. godini kada ga je tim Dragana Đilasa oporavio nakon decenija propadanja, na svega 30 miliona evra", izjavio je Peđa Mitrović, generalni sekretar Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"PKB je od ostvarene dobiti od 7 miliona evra za samo nekoliko godina postao gubitaš sa preko 10 miliona evra minusa. PKB je svesno i namerno uništen lošim rukovođenjem od strane Dragiše Petrovića, što se vidi iz toga što je imovina ovog, nekada izuzetno uspešnog poljoprivrednog kombinata kada je na kraju uništen od strane SNS-a, suprotno zakonu, prodata arapskom investitoru ispod svake cene - za samo 4.700 evra po hektaru, iako je tržišna vrednost zemljišta u tom trenutku iznosila 38.700 evra. Te iste hektare Al Dahra sada prodaje državi Srbiji za auto-put do Zrenjanina i za Expo po cenama koje su još uvek tajna.

Sa nestankom PKB-a nestalo je i živinarstvo i svinjogojstvo, broj krava je više nego prepolovljen. Površine pod pšenicom i kukuruzom takođe. Ne samo da je nestala stočna proizvodnja, nego su ukinuti i naučni centri koji su decenijama stvarali novo, domaće znanje u poljoprivrednoj proizvodnji. Firma se od najvećeg balkanskog poljoprivrednog konglomerata pretvorila u proizvođača deteline.

Ovo svesno uništavanje domaće imovine, da bi se kasnije prodalo arapskim investitorima u koruptivnim privatizacijama, primer je SNS-ovske privredne politike. Umesto da se danas protiv Dragiše Petrovića vodi proces zbog uništavanja državne imovine, SNS ga imenuje za direktora jedne od ključnih državnih institucija. Posle Slaviše Kokeze, koji je pobegao iz Srbije, Branka Radujka, koji je otišao u fudbalske vode, dolazak Petrovića predstavlja nastavak uništavanja Srbije", zaključio je Peđa Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati