Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 09. 2024. 07:41 11

Stefanović poručio Vučiću: Sve što ste branili u crno ste zavili - Rio Tintu je tužan kraj neizbežan

Gospodine Vučiću, pošto ste, ne znam koji put, izneli gomilu laži o sopstvenom narodu, opoziciji, ali i mojoj malenkosti, red je da Vam odgovorim s obzirom na to da se na tužbe pred srpskim sudovima ne odazivate, navodi se u saopštenju Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobde i pravde, koje prenosimo u celosti.

- Nisam se ja, kako kažete "čudio" što Vas Makron, Fon der Lajen i Šolc ne pitaju za Vašu politiku prema Putinu i Si Đin Pingu zbog Vas. Znamo svi da politiku nemate i da je sve samo predaja i rasprodaja Srbije, malo Istok, pa na Zapad. Kritika je upućena upravo tim zapadnim liderima zbog njihovih dvostrukih standarda jer su za njih Putin i "istočne despotije" neprijatelji. Mi razumemo da su oni videli da Vi Srbiju rasprodajete budzašto, pa rešili da i oni uzmu deo tog kolača.

Kažete da ste slobodan čovek koji one koji bi ga pitali za Vaš odnos sa Moskvom i Pekingom, biste isterali iz kancelarije. Ovo da nije tragično, bilo bi smešno. Svi u Evropi znaju da to možete reći samo na Pinku i da samo još nekom radniku na prtljagu na svetskom aerodromu niste ponudili deo opljačkane i ponižene Srbije.

Sve što radite, radite zarad ostanka na vlasti. Opet pričate laži da sam nosio neke tajne u stranu ambasadu. Verovatno mislite na Vaše nebrojene servilne razgovore sa mnogim ambasadorima i stranim zvaničnicima, i sa Zapada i sa Istoka. Patentirali ste nešto do sad neviđeno u evropskoj političkoj praksi: prodaju resursa, zemlje i interesa Srbije za fotografisanje sa svetskim liderima. Ponašate se kao neki đak koji skuplja autograme, salvete i sličice.

Problem je što Vaš tužni hobi plaćaju građani Srbije. "Pošteno" im to vraćate. Građani žive u živom blatu naprednjačke korupcije, u zemlji u kojoj ste ukinuli državu. Zemlje je, doduše, sve manje jer ste i nju predali arapskim, kineskim investitorima i Rio Tintu.

Na kraju, kažete da smo mi u opoziciji kmetovi i "politički imbecili". Bravo, huliganski, nema šta. Znam da Vam je to obrazovanje ostalo iz Šešeljevih knjiga, kao i navika da silna obećanja dajete po hotelima, kao što je pariski Ric. Srbe na Kosovu ste izbacili iz policije, tužilaštva, sudova i opština, pa sad svaki Vaš korak deluje baš otužno jer vadite se nevešto. Kao Vaš govor u Glini, recimo. Znate na šta mislim. Znaju i građani Srbije, Srbi sa KiM, prognani Krajišnici. Znaju svi koje ste branili kako ste ih odbranili. Sve što ste branili u crno ste zavili. Vidim da branite Rio Tinto pa im je tužan kraj neizbežan - zaključio je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati