Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Nova ]

14. 09. 2024. 10:22 17

Tepić: Naprednjaci stvorili krizu u društvu - promena izbornih uslova, pa vanredni izbori

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora "neophodno i neminovno", ali i da se oni mogu održati samo ako se "promene izborni uslovi".

Tepić je u intervjuu za list Nova rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svestan da su građani protiv iskopavanja litijuma i da mu je zbog toga kampanja izuzetno agresivna i histerična.

- Zbog krize u društvu i jer su naprednjaci slagali i obmanuli birače, neophodno je raspisati nove izbore, ali samo uz promenu izbornih uslova jer je naivno verovati da se u ovakvoj situaciji može pobediti - podvukla je Tepić.

Dodala je da će uskoro biti održana sednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji, između ostalog, podrazumeva i zabranu iskopavanja litijuma.

- Ova sednica će poslužiti i da se otkrije da li je vlast za otvaranje rudnika ili ne. Posle toga će biti jasno da svako ko glasa za SNS, glasa i za litijum - istakla je Tepić.

Dodala je i da će to značiti da su - svi Vučićevi cirkusi kako konačna odluka još nije doneta - laž.

Podvukla je i da je "tri četvrtine" građana Srbije protiv rudarenja litijuma.

- Po prvi put imamo situaciju da su, više nego očigledno, protiv toga i glasači SNS - rekla je Tepić.

- Što je kampanja jača, sve više ljudi saznaje za litijum i šta vlast namerava. I naravno da ih je sve više protiv toga i protiv agresivne i histerične kampanje Vučića i (predsednice Skupštine Srbije) Ane Brnabić, koji su najviše pomahnitali u toj kampanji - naglasila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati